Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο... »

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία με πολιτικά τραγούδια από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τη φωνή του Κώστα Βάρναλη να απαγγέλλει τον «Οδηγητή». Τους στίχους που έδωσαν και τον τίτλο της εκδήλωσης. Στη συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Βάρναλη, Μάνου Ελευθερίου και Φώντα Λάδη, μελοποιημένα από τους Μάνο Λοΐζο, Χρήστο Λεοντή και Θάνο Μικρούτσικο, που σιγοτραγουδιούνταν και από τους νεολαίους που είχαν πλημμυρίσει το γήπεδο.

Ξεχωριστή στιγμή όταν ακούστηκε το ηχητικό ντοκουμέντο «Εϊ Οικοδόμοι!», όπως είχε μεταδοθεί από το ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Αλήθειας» το 1973, μόλις 2,5 μήνες πριν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ηταν ένα από τα τραγούδια που με πολλές δυσκολίες κατάφεραν κι έστειλαν μέλη της ΚΝΕ στο σταθμό. Στην οθόνη αποτυπώνεται το γράμμα που συνόδευε τα τραγούδια κι εκφωνήθηκε από το σταθμό.

Το συγκρότημα της ΚΝΕ ερμηνεύει τρία απ' αυτά τα τραγούδια και πιο συγκεκριμένα τα «Εϊ Οικοδόμοι», «Υμνος της ΑΝΤΙ -ΕΦΕΕ» και «Ηρωες». Αυτό που έκανε τη στιγμή ακόμα πιο ξεχωριστή ήταν ότι αυτά τα τραγούδια τραγουδήθηκαν και από τον σύντροφο Σταύρο Σκουρτόπουλο, που ανήκε στο πρώτο συγκρότημα της ΚΝΕ, το «Ταμπούρι», και συμμετείχε στην πανηγυρική συγκέντρωση στον Πανιώνιο προς τιμήν του Α' Συνεδρίου.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Δημήτρης Ανδρονιάδης (ενορχήστρωση, πιάνο, ακορντεόν), Γιάννης Καραλιάς (κλαρινέτο), Τάσος Τσάκος (πιάνο), Σωτήρης Τσόγκας (μπουζούκι), Λευτέρης Κουάντας (κιθάρα), Παύλος Παπαναστασάτος (μπάσο), Δημήτρης Καραχρήστος (τύμπανα).

Τραγούδησαν: Σταύρος Σκουρτόπουλος, Πολυξένη Καράκογλου, Λευτέρης Κουάντας, Τάνια Παπαναστασάτου, Αννα Αναστασοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ