Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για την άδεια εισόδου της Μητρόπολης στα σχολεία

Στην καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» για την άδεια εισόδου που δίνεται στην Ι. Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας για επισκέψεις στα σχολεία και παρουσία στο μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς και στα δημοσιεύματα που ανέδειξαν το θέμα απαντά το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο σημειώνει πως χτες απέστειλε στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας διευκρινιστική εγκύκλιο σχετική με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις έγκρισης των εκπαιδευτικών επισκέψεων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Το υπουργείο επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες αποκλειστικά στον πρώην υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, λέγοντας ότι αυτός είχε δώσει τη σχετική άδεια πριν από τις εκλογές του Γενάρη 2015, πριν αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση και λέει ότι η άδεια δεν ισχύει για τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, το σχετικό έγγραφο έφτασε στα σχολεία το Φλεβάρη του 2015 - επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή - και με βάση αυτό, σύμφωνα με εκπροσώπους του Συλλόγου «Γ. Σεφέρης», συγκλήθηκαν και το τελευταίο διάστημα συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων, προκειμένου να δοθεί έγκριση παρουσίας της Μητρόπολης στα σχολεία!

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας στο ίδιο πνεύμα με το έγγραφο της άδειας που αποποιείται σημειώνει πως «οι επισκέψεις του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σε σχολικές μονάδες της Μητρόπολής του έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη Διευθυντών σχολικών μονάδων και με αποκλειστική τους ευθύνη. Αλλωστε, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις η έγκριση εισόδου τρίτων προσώπων σε σχολική μονάδα έγκειται στην ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων», ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι στα ίδια τα σχολεία, χωρίς να αντιτίθεται επί της ουσίας στην παρακολούθηση του μαθήματος των θρησκευτικών από εκπροσώπους της Μητρόπολης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ