Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Πορεία έως την Αθήνα για να αναδειχτεί το ζήτημα της ανεργίας

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διεκδίκησης αναλαμβάνει η δημοτική αρχή

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης
Ο δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης
Πρωτοβουλίες για να αναδειχτεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας αναλαμβάνει ο Δήμος Πάτρας και ταυτόχρονα στηρίζει τις διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης και προστασίας των ανέργων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο Δήμος καλεί τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση και κινητοποίηση, με πορεία έως το Σύνταγμα στην Αθήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.

Οπως ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, «η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση και τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια τους χώρας, και ιδιαίτερα τους Δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία. Θα ζητηθεί από τους Δημοτικές Αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν, να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής. Στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις, εκδηλώσεις σε συνεργασία με Δήμους, φορείς κ.λπ.».

Ηδη η δημοτική Αρχή, με σειρά δράσεων προσπαθεί να ανακουφίσει τις οικογένειες των ανέργων, καθώς το ζήτημα της ανεργίας είναι ιδιαίτερα οξυμένο και στην Πάτρα. Για παράδειγμα, στο Δήμο είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015, από το σύνολο των 29.230 εγγεγραμμένων ανέργων.

Μεταξύ άλλων, η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει οι μακροχρόνια άνεργοι να πληρώνουν τα 50% των ανταποδοτικών τελών και του τιμολογίου του νερού, να μην πληρώνουν τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, να υπάρχει 50% μείωση στην τιμή του εισιτηρίου στο θέατρο ή σε άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Δήμος διεκδικεί άμεσα θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, που να καλύπτουν ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, με κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους Δήμους, σε έργα υποδομής τους ή αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Παράλληλα, στηρίζει τις διεκδικήσεις του κινήματος για επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το ύψος του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας να καθορίζεται σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού που παλεύουν τα σωματεία, το διάστημα τους ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος κ.ά.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, ο Δήμος ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει, τις υπηρεσίες του, το γραφείο Τύπου, το site του Δήμου, τις πολιτιστικές του ομάδες. Επίσης, σχεδιάζει να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή ανέργων στο Δήμο. Τέλος, προγραμματίζει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε εξέλιξη το συνέδριο των εργαζομένων του ΟΑΕΔ(2018-09-28 00:00:00.0)
Διεκδικούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αποφάσεις ενάντια στις κατασχέσεις(2016-11-17 00:00:00.0)
Υπερασπιστές της αντεργατικής πολιτικής(2016-04-06 00:00:00.0)
Διεκδικεί μέτρα προστασίας των ανέργων από το δήμο(2014-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ