Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μην καταργηθεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Βίνιανη

Αναφορά με την οποία ζητείται να μην καταργηθεί το «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης», κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον υπουργό Πολιτισμού και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης, κατέθεσαν την επιστολή της Βούλας Σούκη, αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης» στην Ευρυτανία, στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται:

«Η κατάργηση του μουσείου το μετατρέπει ουσιαστικά σ' ένα επισκέψιμο ιστορικό κτίριο του Δήμου.

Το επισκέψιμο αυτό κτίριο στο εξής δε θα δικαιούται καμιάς επιχορήγησης, χρηματοδότησης, χορηγίας ούτε καν ιδιωτικής, καθώς και δυνατότητας ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα, διότι θα στερείται νομικής υπόστασης για τη διεκδίκηση αυτών. Αρμόδια για την επιβεβαίωση των ανωτέρω και για περαιτέρω πληροφόρηση επί του θέματος είναι η Διεύθυνση Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος του Υπουργείου Εσωτερικών (τηλ. επικοινωνίας 210.3230.402, 210.3225.812).

Η ΑΔΣ 207/2015 χαρακτηρίζεται από το ΔΣ ως άμεσα αναγκαία για την εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση δαπανών. Την τελευταία δεκαετία ποιο ποσό σε ευρώ περιελήφθη στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Δήμου; Κι αν ενεγράφη ποιο είναι το ποσό που δαπανήθηκε υπέρ του μουσείου πλέον των δύο (2) ημερομισθίων ετησίως για το κόψιμο των χόρτων και της ετήσιας φιέστας;

Το ΝΠΔΔ - Μουσείο δεν επιβάρυνε γραφειοκρατικά, διαχειριστικά ούτε οικονομικά το Δήμο, γιατί απλά οι αιρετοί του Δήμου το αγνοούσαν μέχρι το 2015 και το 2016 το κατήργησαν, για να μειώσουν τα έξοδα λειτουργίας του, τα οποία, όμως, ποτέ δεν έκαναν. Σημειώνεται ότι δεν υπηρετεί προσωπικό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, όπως βεβαιώνεται από το ΔΣ Αγράφων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ