Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Συνεδρίασε για το θέμα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Αύριο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο βάζει το λαό σε νέες περιπέτειες
Το ΚΚΕ τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο βάζει το λαό σε νέες περιπέτειες
Η Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου συνεδρίασε χτες στη Βουλή, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από τον υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο, «για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα - αντιμετώπιση προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή - εμπλοκή του ΝΑΤΟ επί αυτών», όπως ήταν ο τίτλος της ημερήσιας διάταξης.

Ατυπες «διαβεβαιώσεις» άνευ αντικρίσματος...

Παρότι η συνεδρίαση ήταν απόρρητη και πραγματοποιήθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» και χωρίς την τήρηση πρακτικών, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κ. Δουζίνας, προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση της κυβερνητικής προπαγάνδας, προέβη σε άτυπη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, για να πει ότι «η συνεδρίαση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα» και ότι η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, παρά τις επιφυλάξεις που εξέφραζαν αρχικά, μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Αμυνας «υποχώρησαν» και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ήταν επιβεβλημένη λόγω των εξελίξεων». Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι σε αυτήν τη «συμφωνία» δεν συμμετείχε το ΚΚΕ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «υπάρχει προβληματισμός όλου του πολιτικού φάσματος» για την παρουσία του ΝΑΤΟ και ισχυρίστηκε ότι «είναι μία αποστολή και όχι επιχείρηση, που έχει έναν αποκλειστικό σκοπό, να κάνει επιτήρηση αυτών που πάνε να μπουν σε βάρκες στη Μ. Ασία και να περάσουν απέναντι», προσθέτοντας μάλιστα ότι το ΝΑΤΟ «θα ενεργεί με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου»...

Στην άτυπη ενημέρωση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, είπε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ «είναι εντελώς προληπτικός. Εχει όλα τα μέσα να εντοπίζει την επιβίβαση από τις μικρασιατικές ακτές, να σταματάει εκεί η προσπάθεια εισόδου, δίνοντας εντολή στην τουρκική Ακτοφυλακή να μη φύγει καμία βάρκα».

Από τον πρόεδρο της Επιτροπής αναφέρθηκε, ακόμα, ότι από τον υπουργό ειπώθηκε πως «η Τουρκία θα συνεχίσει βέβαια να κάνει τους γνωστούς τσαμπουκάδες, όμως δεν θα μπορούν να το κάνουν στα σημεία που έχει το ΝΑΤΟ την ευθύνη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μέχρι τον Ιούνη θα δουλέψουμε με το ΝΑΤΟ», ενώ είπε ότι η διάσωση των προσφύγων θα συνεχίσει να γίνεται από τις Ακτοφυλακές Ελλάδας και Τουρκίας.

Η ίδια η πραγματικότητα, βέβαια, με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ήδη στις λίγες μέρες που έχουν μεσολαβήσει από τη λήψη της απόφασης για ενεργό στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύει στην πράξη το ανυπόστατο όλων των παραπάνω κυβερνητικών «διαβεβαιώσεων»...

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, έχει ταχθεί ενάντια στη ΝΑΤΟική εμπλοκή, ενώ αύριο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει, επισημαίνοντας ότι «η γραμμή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό των μονοπωλίων, που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προκαλώντας ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα και βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ για την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο, μετά από κοινή πρόταση των κυβερνήσεων των Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, ενισχύει τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και διαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα».

Νέο «σόου» από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής, οι χρυσαυγίτες βουλευτές Χρ. Παππάς, Ηλ. Κασιδιάρης και Ν. Κούζηλος προκάλεσαν ένα ακόμα επεισόδιο προκειμένου να το παίξουν «πατριώτες». Επιδόθηκαν σε ρατσιστικές φραστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών, ενώ τα πυρά τους έστρεψαν με ύβρεις και προς τον αρχηγό του ΓΕΣ, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, αλλά και προς κάθε βουλευτή που αντιδρούσε στα όσα έπρατταν.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος επίσης ήταν παρών στη συνεδρίαση, κάνοντας χρήση του άρθρου 81 του κανονισμού, κάλεσε τον φρούραρχο και απέβαλε από τη συνεδρίαση τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μέλος της Επιτροπής, σχολιάζοντας τη στάση των χρυσαυγιτών δήλωσε:

«Από στόματος κοράκου κρα θα ακούσεις. Από φασίστες και ναζιστές δεν μπορεί παρά να ακούσεις ύβρεις, ρατσιστικό λόγο και φασιστικό λόγο. Και όπως γνωρίζετε, το ΚΚΕ από την αρχή της εμφάνισης της Χρυσής Αυγής έχει ανοίξει ιδεολογικό μέτωπο και αυτό πρέπει να κάνει και ο ελληνικός λαός».

Απαντώντας σε ερώτηση αν «υπήρξε κίνδυνος να πέσει ξύλο», ο Θ. Παφίλης τόνισε: «Το καλύτερο "ξύλο" είναι να απομονωθούν, να εξαφανιστούν και να πάνε εκεί που ανήκουν, δηλαδή στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ