Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοροϊδία η εγκύκλιος για προσλήψεις στους δήμους

Κοροϊδία χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Λάρισας την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να καλύψουν μόνο 10 κενές οργανικές θέσεις με πρόσληψη τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ και μάλιστα όχι στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. Οπως τόνισε ο Π. Κρίκης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που αποστάλθηκε στους δήμους δεν επιτρέπεται πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και μεγάλου παραγωγικού έργου όπως η καθαριότητα, το πράσινο, κ.ά., με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η υποστελέχωση και η υποβάθμισή τους που οδηγεί στην παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Και υπογράμμισε: «Η δημοτική αρχή Λάρισας όχι μόνο δεν καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική, αλλά, αντίθετα, ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, στον προγραμματισμό που κατέθεσε και που υπήρξε σύμπλευση απ' όλες τις άλλες παρατάξεις πλην της "Λαϊκής Συσπείρωσης", συνεχίζει στην ίδια "ρότα" με την προηγούμενη, επιλέγοντας θέσεις επιτελικού χαρακτήρα και αφήνοντας γυμνές υπηρεσίες με κοινωνικό χαρακτήρα. Είναι μια πολιτική επιλογή από μεριάς της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του παραγόμενου έργου και την παράδοσή του συστηματικά σε εργολαβίες και ιδιώτες».

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η απόφαση της δημοτικής αρχής για παραχώρηση δημοτικών εγκαταστάσεων αναψυχής, (του μίνι γκολφ στο Αλκαζάρ, του κέντρου Φρουρίου και του αναψυκτηρίου στην πισίνα της Νεάπολης), για 12 χρόνια, σε ιδιώτες. Καταγγέλλοντας αυτήν την απόφαση, ο Π. Κρίκης, σημείωσε: «Η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι ότι αυτές τις υποδομές δεν δικαιούται κανένας να τις βγάζει στο σφυρί. Αποτελεί πάγια θέση μας ότι πρέπει να τις λειτουργεί ο δήμος με το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και με συμβολικό αντίτιμο για τους δημότες που τις χρησιμοποιούν και γι' αυτό καταψηφίζουμε και τις τρεις εισηγήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ