Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ανάγκη για ακόμα πιο δυνατή και μαζική επαναστατική Οργάνωση Νεολαίας

Μιλά στον «Ριζοσπάστη» ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 20 Φλεβάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το 1ο Συνέδριο της Οργάνωσης, που έγινε το Φλεβάρη του 1976.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στο γήπεδο Σπόρτιγκ (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ «Αγιος Ελευθέριος»), όπου ακριβώς είχε γίνει και το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ και θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία.

Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής, για την προετοιμασία της εκδήλωσης αλλά και τη σημασία της, τα μηνύματα που στέλνει στη νέα γενιά:

-- Πώς προετοιμάζεται η ΚΝΕ στην Αττική για την επιτυχία της εκδήλωσης;

-- Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής έχει ριχτεί στην προετοιμασία της εκδήλωσης με πολλούς τρόπους και μορφές. Τις μέρες που μας πέρασαν οι Οργανώσεις Βάσης συζήτησαν τη σημασία και το περιεχόμενο αλλά και το πώς θα οργανώσουν την προπαγάνδιση και επιτυχία της εκδήλωσης. Είμαστε σε διαδικασία μαζικού καλέσματος της νεολαίας της Αττικής γι' αυτήν την εκδήλωση, ιεραρχώντας όλα αυτά τα παιδιά με τα οποία βρεθήκαμε μαζί στις μάχες του προηγούμενου διαστήματος. Απευθυνόμαστε επίσης στους νέους που σήμερα προβληματίζονται, που ψάχνουν διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση και τους καλούμε να έρθουν στην εκδήλωση, να μάθουν για τι παλεύουν σήμερα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, να συμπορευτούν μαζί μας.

Οι ΟΒ όρισαν εξορμήσεις σε χώρους νεολαίας με το κάλεσμα του ΚΣ της ΚΝΕ, με την εφημερίδα μας τον «Οδηγητή» που έχει ξεχωριστό αφιέρωμα στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Την ίδια ώρα, γεμίσαμε τις λαϊκές γειτονιές, τα σχολεία, τις σχολές μαθητείας, τα ΤΕΙ και πανεπιστήμια της Αθήνας και του Πειραιά με το προπαγανδιστικό υλικό, τις αφίσες και τα πανό μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συντρόφων και φίλων που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, όλες οι Τομεακές Οργανώσεις έχουν εξασφαλίσει λεωφορεία από διάφορες περιοχές για να διευκολυνθεί η μεταφορά από και προς το Σπόρτιγκ.

Από τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο γήπεδο του Πανιωνίου για τη λήξη του 1ου Συνεδρίου της ΚΝΕ
Από τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο γήπεδο του Πανιωνίου για τη λήξη του 1ου Συνεδρίου της ΚΝΕ
Παράλληλα, λειτουργούν ομάδες εργασίας για τη συναυλία που θα παρακολουθήσετε όσοι έρθετε στην εκδήλωση. Δεκάδες σύντροφοι και φίλοι δουλεύουν πυρετωδώς για να παρουσιαστεί ένα υψηλού επιπέδου ποιότητας έργο.

-- Τι μηνύματα θέλετε να στείλετε μέσα από αυτήν την εκδήλωση στη νέα γενιά;

-- Η εκδήλωσή μας για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ εντάσσεται στις δραστηριότητες του Κόμματος και της Οργάνωσης με ορίζοντα τον εορτασμό των 100χρονων του ΚΚΕ και των 50χρονων της ΚΝΕ το 2018. Συγκεκριμένα, μέσα από αυτήν την εκδήλωση επιδιώκουμε να συζητήσουμε οργανωμένα και πλατιά με τους νέους για το χαρακτήρα της ΚΝΕ, το σκοπό της ως Νεολαίας του ΚΚΕ. Οπως λέει και ο ποιητής Κ. Βάρναλης, στο στίχο που συντροφεύει το περιοδικό μας, τον «Οδηγητή», από το πρώτο του φύλλο, είμαστε «...τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής». Αυτό είναι - μπορούμε να πούμε - το μήνυμα της εκδήλωσης που θέλουμε να περάσουμε.

Πιο συγκεκριμένα, μπροστά στην εκδήλωση θέλουμε να αναδείξουμε την καθοριστική συμβολή της Οργάνωσής μας στην ανάπτυξη της πάλης της νεολαίας, ότι αποτελεί το πιο πρωτοπόρο τμήμα της. Να αναδείξουμε τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν το δυνάμωμα της ΚΝΕ, τα βήματα που μετρά στην ανάπτυξη και οικοδόμησή της, στο δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο σύστημα που γεννά την ανεργία, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την προσφυγιά, το φασισμό.

Το εξώφυλλο των Θέσεων του ΚΣ για το 1ο Συνέδριο
Το εξώφυλλο των Θέσεων του ΚΣ για το 1ο Συνέδριο
Δεν είναι, λοιπόν, μια εκδήλωση για να γιορταστεί μόνο μια σημαντική επέτειος, αλλά μια εκδήλωση που μπορεί να συμβάλει στη συζήτηση με τους νέους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μαθητές, τους σπουδαστές και φοιτητές για την αναγκαιότητα ακόμα πιο δυνατής και μαζικής επαναστατικής Οργάνωσης Νεολαίας, στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Στην πάλη, δηλαδή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού μας, που θα διασφαλίζεται ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε όλη τη ζωή της η ΚΝΕ, στο πλευρό του Κόμματος, έβαλε τη σφραγίδα της στην αγωνιστική διαπαιδαγώγηση και οργάνωση της πάλης των νέων στη χώρα μας, τροφοδότησε και θα συνεχίσει να τροφοδοτεί το ΚΚΕ με νέα μέλη, να είναι σχολείο διαπαιδαγώγησης νέων κομμουνιστών. Επιβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του ΠΓ της ΚΕ το 1968 να ιδρύσει την ΚΝΕ.

Η παραπάνω συζήτηση μπορεί και πρέπει να γίνει με όσο περισσότερους νέους. Ειδικά όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε όλα αυτά τα παιδιά που προσεγγίζουν την ΚΝΕ, που διστάζουν αυτή τη στιγμή να οργανωθούν σε αυτή για διάφορους λόγους. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση μπορούμε να απαντήσουμε σε προβληματισμούς, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της οργανωμένης ζωής για έναν νέο που θέλει να παλέψει για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org