Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΕΣΜΗ ΦΙΛΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Φουλάρουν οι ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ της κυβέρνησης

Τα... ρέστα της αποφασίζει να δώσει στο μεγάλο κεφάλαιο η κυβέρνηση Σημίτη, με την ενίσχυση τόσο των ρυθμών προώθησης όσο και του περιεχομένου της φιλομονοπωλιακής της πολιτικής, στην προσπάθειά της να διατηρήσει με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη των «μεγάλων αφεντικών», να διασκεδάσει τις αιτιάσεις τους και να αντιστρέψει το προκαλούμενο από τους ίδιους αρνητικό κλίμα στο χρηματιστήριο.

Ετσι, χτες, μετά από σύσκεψη υπουργών, ανακοινώθηκε νέα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων, με επίκεντρο το γενικό και ολοκληρωτικό ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα, μέχρι το τέλος του 2002. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωνε πως η διαβόητη μελέτη του βρετανικού οίκου θα αποτελέσει τη βάση του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό, κάνοντας περισσότερο και από καθαρή την εμμονή της κυβέρνησης στις γνωστές αντιασφαλιστικές θέσεις και αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, ως προθαλάμου του ψευδεπίγραφου διαλόγου.

Κι ενώ, το προαναφερόμενο «φουλάρισμα» των φιλομονοπωλιακών «μηχανών» της κυβέρνησης συνεπάγεται νέα, πολύμορφα δεινά για τους εργαζόμενους, οι δυνάμεις της «αγοράς» απαιτούν ακόμη περισσότερα, αναζητώντας ακόμη μεγαλύτερα κέρδη και διέξοδο στα σημάδια της ύφεσης. Στα πλαίσια αυτά, τα κυβερνητικά επιτελεία επεξεργάζονται και άλλα πακέτα φιλομονοπωλιακών και αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν, με το απαραίτητο «φιλολαϊκό» περιτύλιγμα, πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης


ΣΕΛ.  6,    14   -   15,    21

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ