Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά...

Επικίνδυνα έχουν ...ανέβει οι τόνοι της αντιπαράθεσης ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου μεταξύ Ατρομήτου και ΠΑΟ

Eurokinissi

Επικίνδυνα έχουν ...ανέβει οι τόνοι της αντιπαράθεσης ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου μεταξύ Ατρομήτου και ΠΑΟ
Σε τεταμένο κλίμα, αποτέλεσμα των όσων έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πρωτάθλημα αλλά και του πολέμου συμφερόντων που διεξάγεται στο έδαφος του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου με σκοπό τα πρωτεία στην απόσπαση των κερδών, αναμένεται να διεξαχθεί (εκτός απροόπτου) και η σημερινή ρεβάνς του Κυπέλλου μεταξύ Ατρομήτου και Παναθηναϊκού (19.30, ΟΤΕ Sports 3) για τα προημιτελικά του θεσμού. Το κλίμα από χτες το απόγευμα έγινε ιδιαίτερα βαρύ και ο φόβος για τα χειρότερα ρίχνει τη βαριά του σκιά σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Εισιτήρια ή αναβολή ζήτησε ο ΠΑΟ

Συγκεκριμένα, οι τόνοι μεταξύ των δύο αντιπάλων ανέβηκαν μετά την απόφαση των γηπεδούχων να πάρουν ειδικά μέτρα ασφαλείας για σήμερα έπειτα από τις συμπλοκές οπαδών που υπήρξαν στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα. Ετσι, αποφασίστηκε από πλευράς Ατρομήτου για σήμερα μια εξέδρα να παραμείνει κλειστή αλλά και να μη δοθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς, παρά την αρχική συμφωνία των δυο ομάδων. Το τελευταίο προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που απέστειλε επιστολή προς όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ζητώντας την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο ή την ανάκληση από πλευράς των ανθρώπων του Περιστερίου της συγκεκριμένης απόφασης. Οπως τονίζεται στην επιστολή, η μη διάθεση εισιτηρίων εγκυμονεί κινδύνους για έκτροπα. Λίγο αργότερα ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού «Θύρα 13» με ανακοίνωση κάλεσε τους οπαδούς να μεταβούν κανονικά στο γήπεδο και εάν τελικά δεν μπορέσουν να μπουν να παραμείνουν έξω απ' αυτό. Κάτι που φυσικά ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Ο Ατρόμητος απάντησε στον Παναθηναϊκό με ανακοίνωσή του. Σε αυτήν επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο αίτημα (εισιτήρια ή αναβολή) «δεν προβλέπεται πουθενά από τους κανονισμούς» και επίσης ότι ο πρόεδρός του, Γ. Αλαφούζος, συμφώνησε στα νέα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, τονίζουν ότι «τέτοιου είδους ενέργειες εξωθούν τον κόσμο σε έκνομες ενέργειες».

  • Χτεσινοβραδινές πληροφορίες ήθελαν την ΕΠΟ, αν και δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση, να είναι αρνητική στο αίτημα αναβολής του παιχνιδιού.
  • Κύκλοι του υφυπουργείου Αθλητισμού επισήμαναν ότι ο υφυπουργός δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει σε ένα τέτοιο θέμα και δεν άπτεται της αρμοδιότητάς του.
Λεπτές... ισορροπίες στα αγωνιστικά

Στα αγωνιστικά, ο Ατρόμητος μετά την αγωνιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα και τα επιτυχή αποτελέσματα, με αποκορύφωμα τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, επιδιώκει να έχει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Απ' τους γηπεδούχους θα λείψει ο Πίτου Γκαρσία, που είναι τραυματίας.

Στην άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά τα στραβοπατήματα με Ατρόμητο για το Κύπελλο και Ξάνθη για το Πρωτάθλημα και θέλουν την πρόκριση στην τετράδα, κάτι που συν τοις άλλοις θα τους ανεβάσει και ψυχολογικά ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν για το Πρωτάθλημα. Ο Μάρκους Μπεργκ αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Τελάντερ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Αντίθετα, εκτός θα είναι ο Πέτριτς που χτες ένιωσε ενοχλήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ