Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγωνιστών από το Παναιτώλιο Αγρινίου, ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΚΩΣΤΑ, που δολοφονήθηκε από τους Γερμανούς τη Μ. Δευτέρα 1944 σε ηλικία 20 ετών, ΕΠΟΝίτη, ΡΕΠΠΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, που δολοφονήθηκε στην Κεφαλονιά το 1948, 28 ετών, ΑΛΩΝΑΡΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΣΠΥΡΟΥ, ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΡΗΓΟΡΗ, ΣΑΡΔΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΗ, ΣΑΡΔΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΑΡΔΕΛΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ και ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ, προσφέρουμε 135 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Τριχωνίδας, οι Δημοσθένης Χειμωνάς (50), Παλούμπας Διονύσης (10), Σαρδέλης Ελευθέριος (10), Αλωναρίτης Ιωάννης (10), Καραγιαννόπουλος Χρ. (10), Καραγιαννόπουλος Χρ. (10) και φίλοι του ΚΚΕ (35).

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΣΥΜΕΩΝ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρονται στο τιμημένο μας ΚΚΕ 80 ευρώ και στον «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ, μέσω της Α1 ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, που τόσο πρόωρα «έφυγε» από τη ζωή, στις 6/2/2011, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ.

Οι αδερφές του Αγγελική και Χρυσάφω

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, Σάββατο 6 Φλεβάρη, κλείνουν κιόλας τέσσερα χρόνια από το θάνατο του πατέρα μας ΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ. Στις σχεδόν οχτώ δεκαετίες της κομματικής του ζωής υπερασπίστηκε αταλάντευτα και με συνέπεια τα δίκαια του λαού μας, της εργατικής τάξης και την υπόθεση του σοσιαλισμού. Στέλεχος του Κόμματος στη Μεσσηνία, πολέμησε μέχρι την απελευθέρωση στον μόνιμο ΕΛΑΣ, ως καπετάνιος του 2ου Τάγματος του 9ου Συντάγματος. Στη συνέχεια, στον ΔΣΕ, ως ταγματάρχης (1948), ανέλαβε στρατιωτικός διοικητής του 1ου Τάγματος της 22ης Ταξιαρχίας της 3ης Μεραρχίας. Παρέμεινε ασυμβίβαστος υπερασπιστής της οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας στα χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς και, μετά τον επαναπατρισμό, μαχητής για την ανατροπή του καπιταλισμού, μέσα από τις «χρεώσεις που του εμπιστεύτηκε το τιμημένο ΚΚΕ», όπως έγραψε ο ίδιος στο βιογραφικό του σημείωμα.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Τιμώντας τη μνήμη του και τη μνήμη όλων των συναγωνιστών του, που «έπεσαν στα πεδία των τίμιων μαχών» και οι ηρωικές μορφές τους τον συντρόφευαν μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές, ενισχύουμε με συγκίνηση και περηφάνια το Κόμμα που τους γαλούχησε, με 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ν/Α Συνοικιών.

Γιάννης - Κυριακή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, από το Καστράκι Καλαμπάκας, που έμεινε πιστός στο Κόμμα έως το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Καλαμπάκας Τρικάλων.

Η σύζυγος, Χρυσούλα Γρηγορίου


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ

ΑΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΑΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ