Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
«Χρέος της γενιάς μας όλοι στον αγώνα... »

Το μπλοκ των μαθητών
Το μπλοκ των μαθητών
«Είμαι εδώ και τραγουδώ, γιατί τους νόμους σας εγώ δεν προσκυνώ! Θέλω σχολείο πραγματικό, να με μορφώνει, να με κάνει ικανό....». Με συνθήματα, τραγούδια και παλμό, εκατοντάδες μαθητές από όλες τις γωνιές της Αττικής έδωσαν το «παρών» στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση, παρά τα εμπόδια που έβαλαν διευθυντές και καθηγητές, κατά βάση μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις 10 π.μ. οι μαθητές μαζεύονταν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά), όπου ήταν το ραντεβού τους. Μαζί τους βρέθηκαν και οι δάσκαλοι, οι καθηγητές τους. «Κοινωνική Ασφάλιση. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική», έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Εκεί και το Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Ο Βύρων», εκεί και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, οι οποίοι απαιτούσαν: «Τέρμα πια στην κοροϊδία. Δάσκαλοι, καθηγητές σε όλα τα σχολεία».

«Τσακίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Χρέος της γενιάς μας όλοι στον αγώνα», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε και στα μπλοκ των χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών. Σε όλη τη χώρα πάνω από 65 φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετείχαν στις απεργιακές διαδηλώσεις μαζί με το ΠΑΜΕ, φωνάζοντας «σήμερα το μάθημα το δίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο». «Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας. Ασφάλιση για όλους τους σπουδαστές», απαίτησε και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, συμμετέχοντας στη διαδήλωση.


Φοιτητές - σπουδαστές στο μπλοκ του ΜΑΣ
Φοιτητές - σπουδαστές στο μπλοκ του ΜΑΣ

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org