Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Εργατιά μπροστά! Μαζική λαϊκή απάντηση στο σχέδιο - λαιμητόμο

Σε κλιμάκωση του αγώνα καλεί το ΠΑΜΕ

Με τη συμμετοχή της στη χτεσινή πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις, η εργατική τάξη «σφράγισε» τον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες χιλιάδες λαού, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, νεολαίοι και γυναίκες, με κεντρικό αίτημα να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό.

Ταυτόχρονα, τα ογκώδη και σε πολλές περιπτώσεις πρωτόγνωρα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι ενισχύεται το ρεύμα εκείνο στο κίνημα που μπορεί να σπρώξει τα πράγματα μπροστά. Να συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωση και στην κινητοποίηση περισσότερων δυνάμεων, που θα παλεύουν, για να υποστεί ρήγματα ο αρνητικός συσχετισμός, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και την αντιλαϊκή της πολιτική. Που βάζει στο προσκήνιο των εργατικών - λαϊκών αγώνων τις σύγχρονες ανάγκες και παλεύει να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και η συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τέτοια στοιχεία ανέδειξε η μάχη που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις, για να πετύχει η χτεσινή απεργία. Κόντρα στις απειλές, στους εκβιασμούς και σε πολλές περιπτώσεις στους ελιγμούς της εργοδοσίας, με ξεκάθαρο μέτωπο στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τα κόμματά της, σε συμπόρευση με τους αγωνιζόμενους αγρότες των μπλόκων και τα άλλα λαϊκά στρώματα που χτυπιούνται από τη βάρβαρη πολιτική.

Χαιρετίζοντας τους χιλιάδες απεργούς, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η χτεσινή μέρα είναι ξεχωριστή, επειδή «απέδειξε περίτρανα ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε τα εργοστάσια, ούτε τα χωράφια, ούτε τα μαγαζιά, ούτε τα λιμάνια, τα τρένα, οι μεταφορές. Οταν ο εργαζόμενος λαός νεκρώνει την παραγωγή, νεκρώνει η χώρα!».

Σημειώνει ακόμα ότι «η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένες από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι, φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.

Η επιτυχία της γενικής απεργίας δείχνει ακόμα το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, τη μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους».

Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές και σημειώνει: «Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα! Δεν τελειώσαμε! Αυτή ήταν η αρχή! Να πολλαπλασιάσουμε τις κινητοποιήσεις, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με στάσεις εργασίας, κλαδικές απεργίες.

Καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα! Προτείνουμε και καλούμε σε νέο απεργιακό μέτωπο με ανεβασμένες μορφές πάλης. Δεν πρέπει να υπάρχει κλάδος που δεν θα μπει στον αγώνα, δεν πρέπει να μείνει σωματείο, σύλλογος, επιτροπή αγώνα που δεν θα πάρει απόφαση για νέα ακόμα πιο μεγάλη, πιο μαζική απεργία. Για να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή.

Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές και απεργιακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζομένων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό κουρελόχαρτο!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org