Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROCUP
Στο φινάλε θα κριθούν ΠΑΟΚ, Αρης

Με τον ΠΑΟΚ να αυξάνει τις πιθανότητες για πρόκριση μετά την επιτυχία του κόντρα στην ισχυρή Βαλένθια, και τον Αρη να μπλέκει έπειτα από την ήττα του στη Λιθουανία από τη Νεπτούνας ολοκληρώθηκε για τις ελληνικές ομάδες η 5η αγωνιστική των ομίλων του Last 32 στο Εurocup. Πλέον, εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, τα σενάρια πρόκρισης τόσο για τον Δικέφαλο όσο και για τους «κιτρινόμαυρους» προϋποθέτουν τη νίκη έναντι των αντιπάλων τους, αλλά παράλληλα απαιτούν και ευνοϊκό συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο Αρης θα υποδεχτεί την ισχυρή Αρμάνι Μιλάνο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στη Γαλλία με αντίπαλο τη Λιμόζ.

Οσον αφορά τον αγώνα με την Βαλένθια, ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο απ' αυτό που έχει δείξει στις τελευταίες υποχρεώσεις, επικράτησε της ισπανικής ομάδας με 75-72, έχοντας ως όπλο την εξαιρετική άμυνα. Οι γηπεδούχοι, παρότι δεν κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας στο σκορ (19-19, 39-33, 58-55), εντούτοις ήλεγχαν το παιχνίδι, δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βρουν ρυθμό, ενώ με σωστές επιλογές και καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά κράτησαν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι τέλους.

Στην Λιθουανία ο Αρης ...αυτοκτόνησε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, χάνοντας από τη Νεπτούνας με 72-68, και έμπλεξε σε περιπέτειες. Οι «κίτρινοι» αν και προηγήθηκαν 63-56 τρία λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, εντούτοις δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι, βρίσκοντας τις λύσεις από την περιφέρεια και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της ελληνικής ομάδας, πραγματοποίησαν ένα σερί 13-0, προηγήθηκαν με 69-63 και κλείδωσαν τη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ