Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η μαζικότητα ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε

Η συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου
Η συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου
Πολύ μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν χιλιάδες εργάτες όλων των κλάδων, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και αγρότες, που άφησαν για λίγο τα μπλόκα του αγώνα, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, επιστήμονες, που έκλεισαν τα καταστήματά τους, τις επιχειρήσεις τους, μαζί με τις γυναίκες και τους νέους.

Η μάχη της απεργίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να κλείνουν τις τρεις εισόδους της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου. Στη συνέχεια, συγκροτημένα επέστρεψαν στο κέντρο της πόλης και με προσυγκέντρωση, που ξεκίνησε από τα δικαστήρια, κατευθύνθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου, στο χώρος της απεργιακής συγκέντρωσης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Νιβορλής, αναπληρωτής γγ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, η Ράνια Καπετανγιώργη, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και η Γεωργία Πρίντσιου, εργαζόμενη στην ιδιωτική κλινική «Λυσίμαχος - Σαραφιανός», όπου οι εργαζόμενοι εδώ και 12 μέρες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 8 μηνών.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε μια μαχητική και γεμάτη δυναμισμό πορεία στους δρόμους της πόλης, στην οποία προπορεύτηκαν ΤΑΞΙ με τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ. Η μεγάλη εργατική - λαϊκή διαδήλωση διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης και μετέφερε κάλεσμα ξεσηκωμού, με συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω κάτω». Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ήδη διαδήλωναν οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και επαγγελματοβιοτέχνες.


Η πορεία βγαίνει στο δρόμο και η μαζικότητά της ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή
Η πορεία βγαίνει στο δρόμο και η μαζικότητά της ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα διαδηλώνουμε για τη φοροληστεία - Κάτω οι φόροι!(2012-12-19 00:00:00.0)
Δε σκύβουμε το κεφάλι(2011-06-29 00:00:00.0)
Με παλμό και αποφασιστικότητα(2011-06-16 00:00:00.0)
Χιλιάδες λαού και στη Θεσσαλονίκη(2010-05-06 00:00:00.0)
Η ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης «ήχησε» σε ολόκληρη τη χώρα(2010-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ