Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΑΤΑ
Ακατάλληλο το νερό

Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει με το νερό του νέου αεροδρομίου της Αθήνας στα Σπάτα. Οπως προκύπτει από την εσωτερική αλληλογραφία τμημάτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αερολιμένα Αθηνών που παραμένει ακόμα στο Ελληνικό, όπου και υπολειτουργεί, πριν μερικές ημέρες έστειλε υπόμνημα στο τμήμα προμηθειών, με την ένδειξη μάλιστα «Εξαιρετικά Επείγον». Εκεί τονίζεται ότι «το παρεχόμενο νερό στο νέο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" δεν είναι κατάλληλο για πόσιμο» και καλεί την υπηρεσία προμηθειών να προμηθευτεί οκτώ μηχανήματα παροχής εμφιαλωμένου νερού (σε μπουκάλες). Τα μηχανήματα αυτά θα τοποθετηθούν εκεί όπου δουλεύουν οι 223 υπάλληλοι της ΥΠΑ στα Σπάτα. Δηλαδή στην Αεροπορική Αρχή, στο Reporting Office, στην Εναέριο Κυκλοφορία, στις μονάδες των Ηλεκτρονικών, των Τηλεπικοινωνιακών και των Ηλεκτρολόγων και τη Διοικητική - Γραμματειακή Υποστήριξη.

Βέβαια, το πρόβλημα με το ακατάλληλο νερό δεν αφορά μόνο τους υπαλλήλους της ΥΠΑ, αλλά και όσους άλλους εργάζονται ή επισκέπτονται το αεροδρόμιο. Ολους όσοι υδρεύονται από τους ψύκτες του αεροδρομίου. `Η, τουλάχιστον, υδρεύονταν, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του αεροδρομίου έσπευσε να διακόψει την παροχή του νερού από τους ψύκτες, προφανώς σε μια προσπάθεια να μη χρεωθεί τα χειρότερα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ΕΥΔΑΠ και διοίκηση του αεροδρομίου πραγματοποιούσαν παλαιότερα ελέγχους στο νερό και τα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις ήταν ανησυχητικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ