Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόγραμμα δράσης αποφάσισε το Μπλόκο της Νίκαιας

Με πολύωρο κλείσιμο δρόμων, συλλαλητήρια στις πόλεις κι άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις, οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους, με επόμενο μεγάλο σταθμό τη συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία, στις 4 Φλεβάρη.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που πάρθηκαν την περασμένη Τρίτη στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, το Μπλόκο της Νίκαιας οργάνωσε χτες το απόγευμα μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα με τρακτέρ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Β. Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Κυριακής).

Εξάλλου, σε συνεδρίασή της, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισε πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων για τις επόμενες μέρες, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Μπλόκου στο συλλαλητήριο εργατών, επαγγελματιών και αγροτών, που έχουμε το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων, στη Θεσσαλονίκη, αύριο Κυριακή.
  • Κλείσιμο του Κόμβου Πλατυκάμπου, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 1/2, στις 5 μ.μ.
  • Συγκέντρωση την Τρίτη 2/2 στις 11 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας για τα αγροτοδικεία, καθώς και στα γραφεία της Εφορίας για το Φορολογικό. Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 10/2 δικάζονται οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας Β. Μπούτας και Ρ. Μαρούδας, ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές κι άλλοι τέσσερις αγροτοσυνδικαλιστές, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2014. Σε άλλη δίκη (24/2) για αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013, κατηγορούμενοι θα είναι πάλι οι Β. Μπούτας, Ρ. Μαρούδας κι άλλοι 7 αγροτοσυνδικαλιστές, ενώ σε επόμενη δίκη, πάλι για τις κινητοποιήσεις του 2013, θα δικαστούν 14 αγροτοσυνδικαλιστές, ανάμεσά τους ξανά οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών.
  • Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚ Λάρισας (10.30 π.μ., κεντρική πλατεία) την Πέμπτη 4/2 κι άλλες δράσεις την ίδια μέρα.
  • Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου θα επισκεφτεί φορείς εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Επίσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, το Μπλόκο της Νίκαιας θα πάρει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες και για άλλες αγωνιστικές δράσεις, καθώς και για σύγκληση νέας πανελλαδικής σύσκεψης των μπλόκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ