Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζί με τους εργαζόμενους στις 4 Φλεβάρη

Σε καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) καλεί τους μαθητές στις 4 Φλεβάρη η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, με κεντρικά αιτήματα να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα σχέδιά της για το Ασφαλιστικό, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας: «Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές καθηγητές, τους ανέργους, τους φοιτητές και σπουδαστές, με όλο το λαό που αγωνίζεται, κόντρα στην πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά μας».

«Το μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Ευρωπαϊκή Ενωση "δε μας κάνει". Ενα σχολείο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, που μας αντιμετωπίζει σαν πελάτες και κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα. Ρίχνουμε άκυρο στο στημένο τους διάλογο. Αυτό που συζητάνε είναι πώς θα εφαρμόσουν τα μέτρα και τα μνημόνιά τους στην Παιδεία! Μέχρι και για δίδακτρα στα σχολεία ακούσαμε...». «Ούτε να το σκέφτονται» απαντούν οι μαθητές σε αυτά τα σχέδια, δηλώνοντας: «Διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης».

Οι μαθητές διεκδικούν: «Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα σχέδιά της για το Ασφαλιστικό. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους. Κανένας νέος χωρίς πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ενα γεύμα για όλους τους μαθητές. Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους, που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας. Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας». Παλεύουν για «ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, χωρίς ανισότητες και εμπόδια για τους μαθητές. Ενα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο. Ενα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια. Ενα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δε θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για Παιδεία που δε θα είναι εμπόρευμα».

  • Αντίστοιχο κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη απευθύνουν προς τους συμμαθητές τους όλων των Επαγγελματικών Λυκείων οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανίδειου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ