Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επτά νεκροί πρόσφυγες ανοικτά της Κω

Οι σοροί επτά προσφύγων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, ανασύρθηκαν σε νέο χτεσινό ναυάγιο που έγινε ανοικτά της Κω, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν εννέα άτομα βυθίστηκε. Νεκροί εντοπίστηκαν τρεις άνδρες, δύο γυναίκες, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Ενας από τους πρόσφυγες που επέβαιναν στη λέμβο κατάφερε να βγει στη στεριά στην Κω και να ζητήσει βοήθεια. Από την τουρκική Ακτοφυλακή διασώθηκε μια γυναίκα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Τουρκίας, ενώ ανασύρθηκε η σορός μίας από τις δύο νεκρές γυναίκες.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βόρεια - βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα της Κω, ενώ έπνεαν βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ. Στην επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε πήραν μέρος πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της Frontex, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τουρκικά διασωστικά μέσα.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε χτες το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», μεταφέροντας από τη Λέσβο 912 μετανάστες και πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ