Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις... που όμως «προσπάθησαν»

Συνέχεια στον εκβιασμό που επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός του εταίρος, Π. Καμμένος, που ισχυρίστηκε ότι το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν θνησιγενές εξαρχής, χρεώνοντας προηγούμενες κυβερνήσεις για τη διαχείριση που άσκησαν, προκειμένου η σημερινή κυβέρνηση να παρουσιάζει ένα «άλλοθι» για να «τρέξει» τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, στην ίδια κατεύθυνση.

Ο Π. Καμμένος ξιφούλκησε για το τζογάρισμα των αποθεματικών, για το PSI κ.ά., λέγοντας ότι «αυτά οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση», φλυάρησε για το δημογραφικό, για την ανεργία κ.λπ., απέφυγε όμως όπως ο διάολος το λιβάνι το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω εντάσσονταν στη στρατηγική του κεφαλαίου που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει «προσπάθειες και προθέσεις προηγούμενων κυβερνήσεων», περιορίζοντας την κριτική του στο ότι ήταν «επιφανειακές και άκαρπες». Παράλληλα, από τη μία ζήτησε τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών σε εκείνους που διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα και, ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα συνεννόησης για την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση στα άλλα αστικά κόμματα.

Τέλος, επιχείρησε και αυτός να εξωραΐσει την κυβερνητική πρόταση ως προσπάθεια επούλωσης των πληγών του ασφαλιστικού συστήματος. Επιπλέον, εκτόξευσε το πυροτέχνημα για ειδική εισφορά για το Ασφαλιστικό επί των τραπεζικών συναλλαγών.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, αναποδογύρισε την πραγματικότητα ισχυριζόμενος ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν τους επιχειρηματίες αγρότες και ανακουφίζουν τους πραγματικά φτωχούς αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ