Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Βάφτισε «εξασφάλιση των συντάξεων» το έγκλημα στο Ασφαλιστικό

Παραθέτοντας επιλεκτικά νούμερα και στοιχεία, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, προσπαθώντας να ενισχύσει την κυβερνητική προπαγάνδα, ανέφερε ότι το ασφαλιστικό σχέδιο είναι το καλύτερο που μπορούσε να έρθει στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής και της συμφωνίας με τους «εταίρους», λέγοντας ότι «προσπαθούμε να μοιράσουμε μία μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο. Γι' αυτό κάνουμε το νέο σύστημα που δίνει συντάξεις στους μικρούς και αδύναμους και επιβαρύνει κάπως τις συντάξεις μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων». Στην πραγματικότητα, βέβαια, το κυβερνητικό σχέδιο χτυπά το σύνολο των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Πρόσθεσε ότι «αν δεν ήμουν εγώ και ήταν ο κ. Βρούτσης, θα είχε φύγει άλλη μία σύνταξη» και πως η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης «εφαρμόζει για πρώτη φορά κανόνες ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης». Κάνοντας ειδική αναφορά στους αγρότες, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «η επιβάρυνση για όσους βρίσκονται τώρα στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία, θα είναι το 2017 λιγότερο από 130 ευρώ το χρόνο».

Χαρακτήρισε επίτευγμα την «εθνική σύνταξη», ενώ επιδιώκοντας να καλλιεργήσει την αυταπάτη ότι τα δικαιώματα του λαού θα διασφαλίζονται από την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη, ανέφερε ότι η «εθνική σύνταξη» θα συμβαδίσει με «ρήτρα ανάπτυξης. Οταν ανεβαίνει η οικονομία, μεγαλώνει και αυτή»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ