Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Ο γνωστός «λαγός» για όσα έρχονται... προσεχώς!

Προτάσεις βγαλμένες από τα κιτάπια του μεγάλου κεφαλαίου, συνδυασμένες με χυδαίο αντικομμουνισμό, αλλά και τροφοδότηση της «συζήτησης» για οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ήταν τα κεντρικά στοιχεία της ομιλίας του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, ο οποίος επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι είναι ένας καθόλα γνήσιος «λαγός» του συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για σύνδεση της σύνταξης με τα περιουσιακά στοιχεία, όπως η «αναστολή της καταβολής της σύνταξης για 5 χρόνια» στους «πλούσιους» εργαζόμενους που μπορεί να παίρνουν κανένα νοίκι, να τεθεί «οροφή» για όλους τους συνταξιούχους - ανεξάρτητα από τις εισφορές που έχουν πληρώσει σε όλη τους τη ζωή - στα 1.500 ευρώ, πιο κάτω δηλαδή και από τα 2.000 ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση...

Συνεχίζοντας να προσφέρει «επιχειρήματα» στην κυβέρνηση για το αντιασφαλιστικό της σχέδιο, δικαίωσε την κυβέρνηση Παπαδήμου «για την επιλογή της να κουρέψει τα αποθεματικά των Ταμείων» και πρόσθεσε: «Αν υπήρχε η δυνατότητα να κατεβάσουμε κατά 110 δισ. ευρώ το χρέος δεν θα πειράζαμε τα 13,5 δισ. ευρώ των αποθεματικών των Ταμείων; Μα κάθε χρόνο αυτή η χώρα δίνει 17 δισ. ευρώ στα Ταμεία»...

Επανέλαβε, εξάλλου, τις γνωστές προτάσεις για οικουμενική κυβέρνηση, καλώντας τον πρωθυπουργό να έχει τη γενναιότητα να παραιτηθεί, αλλά και τον Κ. Μητσοτάκη να έχει τη «σωφροσύνη» να δεχτεί μία τέτοια πρόταση.

Την ίδια ώρα, βέβαια, δεν παρέλειψε και αυτή τη φορά να προσφύγει στη γνωστή μουχλιασμένη προπαγάνδα του αυριανισμού και στον αισχρό αντικομμουνισμό, αναμασώντας τα γνωστά και τετριμμένα περί «βρώμικου 89» και συνδιαλλαγής του ΚΚΕ με τη ΝΔ. Μια επίθεση που πάντα βγαίνει στο προσκήνιο όταν διογκώνεται η εργατική - λαϊκή δυσαρέσκεια και οι κομμουνιστές, ως οφείλουν, πρωτοστατούν στην οργάνωση των εργατικών - λαϊκών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ