Τρίτη 26 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Νέα παράταση του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Στην αναμενόμενη νέα παράταση του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» θα προχωρήσει άμεσα η γαλλική κυβέρνηση, όπως διευκρινίζεται και σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία. «Απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας», αναφέρεται, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο της 3ης Φλεβάρη πρόταση ώστε η «έκτακτη» - υποτίθεται - αυτή περίοδος που κανονικά θα έληγε στις 26 Φλεβάρη, να παραταθεί και να συνεχίσει να ισχύει μέχρι τις 26 Μάη τουλάχιστον.

Μάλιστα, σε συνάντηση του Ολάντ με στελέχη της κυβέρνησης, Βουλής και Γερουσίας, τονίστηκε ότι το νομοσχέδιο πρέπει γρήγορα να εγκριθεί από όλα τα αρμόδια σώματα, με τα γνωστά επιχειρήματα περί «υπεράσπισης του έθνους» κ.τ.λ. Θυμίζουμε ότι το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που τέθηκε σε ισχύ μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που έγιναν στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι, προβλέπει αυξημένες «αρμοδιότητες» στις αστυνομικές και όλες τις διωκτικές αρχές, ένταση των προληπτικών συλλήψεων, αλλά και απαγόρευση συγκεντρώσεων κ.τ.λ.

Ενδεικτικές του πώς θα αξιοποιηθεί συστηματικά ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας» και στο εσωτερικό των διαφόρων χωρών, εναντίον του εργατικού - λαϊκού κινήματος, είναι οι δηλώσεις του γραμματέα του (κυβερνώντος) Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς. «Οφείλουμε στους Γάλλους ασφάλεια. Σκεφτείτε να γίνει μια επίθεση σε 15 μέρες και να έχει αρθεί το καθεστώς "έκτακτης ανάγκης". Τι θα τους λέγαμε τότε;» δήλωσε εντελώς απροσχημάτιστα, ομολογώντας δηλαδή ουσιαστικά ότι τα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα που στοχοποιούν τις ατομικές ελευθερίες όχι μόνο δε θα έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά θα ανανεώνονται διαρκώς και όπως ακριβώς εξυπηρετούνται οι εκάστοτε σχεδιασμοί της αστικής τάξης.

Αντίστοιχα και τα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων (του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης) δηλώνουν ότι μια τέτοια επιμήκυνση είναι «επιθυμητή» προκειμένου «να σταθεροποιηθούν οι διαρκείς απαντήσεις που πρέπει να δώσουμε στην απειλή της τρομοκρατίας».

«Νερό στο μύλο» της τρομολαγνείας έριξε και το νέο βίντεο των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», διάρκειας 17 λεπτών, που παρουσιάζει τους ισλαμιστές που συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ εξαπολύει και νέες απειλές για νέες επιθέσεις, με ειδικές αναφορές στο Βρετανό πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ