Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΛΟΚΟ αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική

Στον Κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία χτυπά η καρδιά της μικρομεσαίας αγροτιάς

Ενα ισχυρό μπλόκο με χιλιάδες τρακτέρ έστησαν χτες στον Κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό έξω από τη Λάρισα, οι μικρομεσαίοι αγρότες των νομών της Θεσσαλίας. Το μπλόκο οργανώθηκε από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών και θ' αποτελέσει βασικό αγωνιστικό μετερίζι της μικρομεσαίας αγροτιάς, κέντρο του συντονισμένου αγώνα που αποφάσισε μέσα από πλατιές συσκέψεις η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν αγώνα επιβίωσης. Κι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την παραπέρα συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή αγροτών και τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας δείχνει ότι ο αγώνας, που ξεκίνησε εδώ και μήνες, κλιμακώνεται με τους καλύτερους οιωνούς.

  • Στο μπλόκο της Νίκαιας θα καταλήξει το συλλαλητήριο, που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενάντια στην αντιασφαλιστική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ