Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκέμβρη και την «ετήσια έκθεση για την πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ», έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ανεργία, φτώχεια και καταστολή φέρνουν οι αποφάσεις της ΕΕ

Ανεργία, φτώχεια και ένταση της καταστολής κατά των προσφύγων φέρνουν οι αποφάσεις της ΕΕ, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκέμβρη, αναφέροντας συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μια ενιαία γραμμή διαπερνά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκέμβρη του 2015:

Εμβάθυνση της ΟΝΕ σημαίνει ενιαία εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής για τα κέρδη του κεφαλαίου, Συμβούλια ανταγωνιστικότητας και Δημοσιονομικά συμβούλια για αυτόματη περικοπή μισθών - συντάξεων, κοινωνικών παροχών, ενοποίηση των αγορών. Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι για κατάκτηση νέων αγορών, πηγών και δρόμων Ενέργειας.

Αυτά γεννάνε ανεργία, φτώχεια, πολέμους, το προσφυγικό δράμα.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ένταση της καταστολής κατά προσφύγων και μεταναστών, hot spots διαλογής πάμφθηνου εργατικού δυναμικού που θα περνά τα "έξυπνα σύνορα", ενώ η πλειοψηφία θα αναχαιτίζεται ή θα πνίγεται, θα απελαύνεται ή θα εγκλωβίζεται στην Ελλάδα. Η δημιουργία κατασταλτικής Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής με δικαίωμα επέμβασης χωρίς τη συναίνεση των κρατών βάζει στη λαιμητόμο των ευρωενωσιακών συμφερόντων τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, προωθεί τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία, υπό ευρω-ΝΑΤΟική ομπρέλα.

Αποδεικνύεται καθημερινά: Η ΕΕ, ο καπιταλισμός που υπηρετεί δεν αλλάζουν. Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να ανατρέψει ριζικά αυτήν την κατάσταση».

«Πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ»: Θυσίες του λαού για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων

Στη συζήτηση για την «ετήσια έκθεση για την πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

«Παραπλάνηση, ανησυχία και ένα βασικό ψέμα περιέχει η έκθεση για την ανταγωνιστικότητα.

Παραπλάνηση για δήθεν ισότιμο ανταγωνισμό, που όμως οδηγεί πάντα στην κυριαρχία των μονοπωλίων.

Ανησυχία για τον ανταγωνισμό με Ρωσία, Κίνα, ιδιαίτερα με ΗΠΑ: Στην ψηφιακή οικονομία με τις διαδικτυακές πωλήσεις χωρίς σύνορα, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες, στα μέσα ενημέρωσης. Στα τρόφιμα και τα γεωργικά προϊόντα ενόψει της Διατλαντικής Συμφωνίας. Στην Ενέργεια, όπου η ανταγωνιστικότητα σημαίνει πολέμους και προσφυγιά.

Οι κρατικές χρηματοδοτήσεις μειώνονται σε τομείς όπως η δημόσια Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, όχι όμως και στις τράπεζες που την ανακεφαλαιοποίησή τους πληρώνει ο λαός, όπως και τις νόμιμες φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, παρά την ψευτοκριτική για του φορολογικούς παραδείσους.

Και το ψέμα: Η απόκρυψη της προϋπόθεσης της ανταγωνιστικότητας, η μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους. Αυτό θα εξασφαλίζουν αυτόματα τα Εθνικά Συμβούλια Ανταγωνιστικότητας μαζί με ΕΕ και κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχει κακή και καλή ανταγωνιστικότητα. Σημαίνει πάντα λαϊκές θυσίες στην οικονομία της αγοράς, τον καπιταλισμό. Ο λαός αντί να την υπηρετεί, να της κηρύξει τον πόλεμο, για τη δική του εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνη για τους λαούς η ιμπεριαλιστική πρακτική του «διαίρει και βασίλευε» στα Βαλκάνια(2019-02-14 00:00:00.0)
Θωρακίζει την κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων(2018-11-16 00:00:00.0)
Με το «διαίρει και βασίλευε» η ΕΕ παρεμβαίνει στην ΠΓΔΜ για τα συμφέροντα των μονοπωλίων(2017-04-07 00:00:00.0)
Είτε με περαιτέρω ενοποίηση, είτε με πολλές ταχύτητες, επίκειται νέα αντιλαϊκή βαρβαρότητα(2017-03-16 00:00:00.0)
Επικίνδυνος ο ρόλος της ΕΕ και των συμμάχων της στο Παλαιστινιακό(2015-10-30 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια πυροδοτούνται από την ιμπεριαλιστική επέμβαση(2015-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ