Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν σήμερα και αύριο οι ναυτεργάτες

Από τις 6 σήμερα το πρωί ξεκινά η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, σε όλα τα λιμάνια και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργία συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη, ενώ οι ναυτεργάτες ετοιμάζονται ήδη για νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά τις 25 Γενάρη και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου.

Στην απεργιακή μάχη και σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 σήμερα το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων ΕΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαλύει το ΝΑΤ, τα Ταμεία Πρόνοιας, την ΕΛΟΕΝ, λεηλατείται η κινητή και ακίνητη περιουσία, όπως και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσονται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ψέματα, εκφοβισμό και καταστολή επιδιώκει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καμιά υποταγή, κανένας συμβιβασμός στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Στην κλίνη του Προκρούστη της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι το σύνολο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι. Απομονώνουμε τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, υπηρέτησαν και υπηρετούν τον κοινωνικό εταιρισμό, τον συντεχνιασμό, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org