Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μαζικά και πάλι στους δρόμους οι συνταξιούχοι

Συγκέντρωση και πορεία χτες στο υπουργείο Εργασίας

Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Με μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, συνταξιούχοι απ' όλα τα Ταμεία έστειλαν ξανά χτες το μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους αγώνες τους για αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές Υγείας γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

«Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις, ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», «Τα ελλείμματά σας σε όλα τα ταμεία είναι οι παροχές σας στην πλουτοκρατία», «Αδειάζουν τα ταμεία για τους δανειστές, κέρδη με ουρά στις πολυεθνικές», ήταν μερικά από τα συνθήματα, με τα οποία η πορεία έφτασε στο υπουργείο. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μανώλης Ραλλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γιώργος Βρανάς και ο Τάσος Γεωργιάδης από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ και των ΕΛΤΑ, αντίστοιχα. Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Τ. Πετρόπουλο και αμέσως μετά, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σχολίασε ότι οι ίδιοι που έδιναν υποσχέσεις για τη 13η σύνταξη, τώρα παίρνουν τη 12η και την 11 σύνταξη.

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Κάλεσε, επίσης, τους συνταξιούχους να κλιμακώσουν με συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, η Πρωτοβουλία Αποστράτων και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών. Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, ενώ στα Τρίκαλα, παρά το τσουχτερό κρύο, διαδήλωσαν έξω από το ΠΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ