Τρίτη 19 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πιο ικανοί να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του κινήματος και τη Λαϊκή Συμμαχία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Κυριακής στο ΣΕΦ

Σταθμός και αφετηρία συνάμα, η πραγματικά μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ενταγμένη στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια του Κόμματός μας, η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής ήταν ειδικά αφιερωμένη σε όσους σε όλη αυτή τη διαδρομή υπερασπίστηκαν και με τη ζωή τους ακόμα την υπόθεση του Κόμματος και της εργατικής τάξης. Σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησε ως υπόμνηση όλης αυτής της πορείας μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης, αλλά και ως βήμα ανανέωσης της δέσμευσης για συνέχιση του αγώνα κάτω απ' τις ίδιες σημαίες, που ποτέ δεν υπέστειλε το ΚΚΕ, τις σημαίες της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση κορυφώθηκε μια πλούσια δραστηριότητα που ανέπτυξε η ΚΟ Αττικής όλο το προηγούμενο διάστημα, η οποία και θα συνεχιστεί, με σειρά πρωτοβουλιών για να φωτιστούν οι αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, να καταδειχθούν οι υπαίτιοι για την ανέχεια της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και να υποδειχθούν η πραγματική διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων, η αναγκαιότητα ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να κάνει υπόθεσή του τη σύγκρουση με τα μονοπώλια και την ανατροπή της εξουσίας τους.

Την επικαιρότητα αυτής της δραστηριότητας ήρθαν να υπογραμμίσουν, άλλωστε, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης, με το κάλεσμα για οργάνωση και πάλη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης να δεσπόζει, όπως ήταν αναμενόμενο, στην εκδήλωση, μπροστά και στην απεργία της 4ης Φλεβάρη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η προχτεσινή εκδήλωση ήρθε να «πατήσει» πάνω στη δραστηριότητα που ξεδιπλώθηκε με στόχο οι εργαζόμενοι που «ακουμπάνε» στο ΚΚΕ ή που προσεγγίζουν με ενδιαφέρον την πολιτική του πρόταση να έρθουν σε επαφή με την Ιστορία του κομμουνιστικού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, για το Δεκέμβρη του '44, για την Οχτωβριανή Επανάσταση, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις αρχειακού υλικού, αναδεικνύουν τι ανεξάντλητη πηγή δύναμης συνιστά για το λαό ο αγώνας για το δίκιο του.


Η ηρωική πορεία του ΚΚΕ από την ίδρυσή του και τα πολύτιμα διδάγματά της δεν προβάλλονται ως ένα «εικονοστάσι» για απόδοση τιμών, αλλά ως όπλο για τη σημερινή πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, που συνιστά άλλωστε την καλύτερη τιμή σε όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν για τον ίδιο σκοπό.

Αυτό, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του Κόμματος: «Βαδίζουμε με σταθερό βήμα για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, με ακλόνητη την πίστη και τη σιγουριά ότι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της θα βγουν νικητές στην αναμέτρηση με τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορική εξέλιξη, γιατί αυτό επιβάλλει η απαίτηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, γιατί υπάρχει η ιστορική εμπειρία που ο εργαζόμενος άνθρωπος έγινε ιδιοκτήτης του μόχθου και του ιδρώτα του».

Πρωτοπόρα δράση για συγκέντρωση και προετοιμασία δυνάμεων, για οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας

«Σήμερα διανύουμε μία περίοδο που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εγκυμονεί πολύ σοβαρές εξελίξεις», τόνισε, από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας: «Η εξέλιξη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, η ασθμαίνουσα πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας στη χώρα μας και παγκόσμια, η όξυνση των ανταγωνισμών στο κυνήγι του κέρδους, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, η πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου, που είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, αποτελούν την εύφλεκτη ύλη που συσσωρεύεται, την περίοδο που διανύουμε και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.


Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες περιόδους, κρίσεων, ιμπεριαλιστικών πολέμων, αστάθειας του πολιτικού συστήματος, απότομης επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες γρήγορης αφύπνισης των λαϊκών μαζών, όχι φυσικά αυτόματα, αλλά και ως αποτέλεσμα της δράσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, και ιδιαίτερα της πρωτοπορίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος, όλη την προηγούμενη περίοδο, όπου τα πράγματα δείχνουν να κινούνται αργά και βασανιστικά και όπου οι θυσίες και οι κόποι αυτής της πρωτοπορίας μπορούν να φαντάζουν και μάταιοι στα μάτια ορισμένων».

«Σήμερα, λοιπόν», συνέχισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσδιορίζοντας τα καθήκοντα των μελών και των οπαδών του Κόμματος στις σύγχρονες συνθήκες, «η καθημερινή δράση, ο καθημερινός αγώνας που αναπτύσσεται στο έδαφος των οξυμένων προβλημάτων του λαού μας, πρέπει να συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων, στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση».

Σε αυτήν τη βάση, πρόσθεσε, στην πορεία για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Κόμματος, μπορούμε και πρέπει:

-- Να γίνουμε πιο ικανοί στην προβολή της πολιτικής μας πρότασης, που απαντάει στη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να ζήσουν καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, αρκεί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, με κεντρικό σχεδιασμό.

-- Να γίνουμε πιο ικανοί, ώστε να πρωτοστατούμε στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας.

-- Να γίνουμε πιο ικανοί ώστε να ανταποκριθούμε στο σύνθετο και δύσκολο καθήκον να ανανεώνουμε και να διευρύνουμε τις δυνάμεις μας, κυρίως στις παραγωγικές ηλικίες, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους.

-- Να γίνουμε πιο ικανοί ώστε να διαπαιδαγωγούμε τη νεολαία με τις αξίες της ταξικής πάλης, τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Για να δυναμώσει η συμμετοχή της στο οργανωμένο κίνημα, κόντρα στις κυρίαρχες λογικές και τους μηχανισμούς του συστήματος που της πλασάρουν κάθε φορά ως «αντισυστημικό» ό,τι πιο σάπιο έχει γεννήσει το καπιταλιστικό σύστημα.

«Συλλογικά μελετάμε την Ιστορία μας, βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα, διδάγματα, διορθώνουμε λαθεμένες παλιότερες εκτιμήσεις, μακριά από ωραιοποιήσεις αλλά και το μηδενισμό. Εμπλουτίζουμε τη συλλογική μας σκέψη, για να μπορούμε συνολικά να δυναμώνουμε, να κατακτάμε ολοένα μεγαλύτερη ικανότητα στην πάλη για την εκπλήρωση του βασικού σκοπού της ύπαρξής μας: Την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, το λαό. Εχουμε πολύτιμο εφόδιο την επεξεργασία της επαναστατικής μας στρατηγικής (...) Αυτό το χρόνο να γίνουμε πιο δυνατοί, ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά. Για το καλό της πατρίδας μας: Της πατρίδας των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και του χωριού, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών», κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ