Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)

Στο σημερινό 4σέλιδο «Διεθνή και Οικονομία» φιλοξενούμε τα εξής θέματα:

  • Τραπεζικοί όμιλοι: Οξύνονται οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των εγχώριων τραπεζικών ομίλων. Στο ίδιο κάδρο η ενεργητική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων και κλάδων.
  • Ενεργειακές συγκλίσεις και αποκλίσεις σε «εύφλεκτο» περιβάλλον: Εντάσεις εντός της ΕΕ προκαλεί η χάραξη διαδρόμων για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου. Σενάρια αναβίωσης του «Νότιου Αγωγού» από τη Βουλγαρία, ενώ οι ΗΠΑ ξεκινούν τις εξαγωγές LNG στην Ευρώπη.
  • Ανατολική Μεσόγειος: Η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, σε λίγες μέρες, επιβεβαιώνει πόσο γοργά οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε μια «εύφλεκτη» περιοχή, που συνεπάγονται κινδύνους και για τον ελληνικό λαό.
  • Ο «πυρετός» της τιμής του πετρελαίου: Αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ ισχυρών και ασθενέστερων μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ). Η καθοδική κούρσα της διεθνούς τιμής εντάσσεται στο πλαίσιο του άγριου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού σε διάφορα επίπεδα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ