Πέμπτη 14 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ
Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας του που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία αθωώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Ν. Σακελλίωνα, το Μάη του 2008. Την αίτηση αναίρεσης είχε ζητήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας, με το σκεπτικό ότι η απόφαση πάσχει από ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και έχει ασάφειες. Οι αστυνομικοί είχαν αθωωθεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, χωρίς να απαντηθεί κανένα από τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο φοιτητής.

Τους δικαστές κατά τις δύο διαδικασίες δεν απασχόλησαν μία σειρά από περιστατικά, όπως το ότι ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και τελικά έπεσε νεκρός στα χέρια τους, όπως περιέγραψε με ακρίβεια αυτόπτης μάρτυρας, καταγράφοντας μάλιστα τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο, ότι η σορός του εξαφανίστηκε για περισσότερες από δώδεκα ώρες κι ότι το πτώμα του νέου εντοπίστηκε στη συνέχεια φριχτά παραμορφωμένο στο νεκροτομείο... Ο Ν. Σακελλίων ήταν αθλητής και φοιτητής της Αρχιτεκτονικής και βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην οδό Αναξαγόρα, όπως επίσης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες οι τέσσερις αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με γροθιές στο κεφάλι, χαστούκια και κεφαλοκλείδωμα μέχρις ότου καταρρεύσει στα χέρια τους.

Η υπόθεση δεν θα είχε βγει στο φως, αν δεν υπήρχε η επιμονή του πατέρα να μάθει τι πραγματικά συνέβη στο παιδί. Κόλλησε φωτογραφίες του παιδιού στη γειτονιά όπου ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και ζήτησε από παντού πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ