Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ
Δεν αναγνωρίζει το νόθο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών

Καταγγέλλει ότι είναι προϊόν πλαστογράφησης και διαβλητών διαδικασιών, με ευθύνη και των δικαστικών αντιπροσώπων

Τη σφραγίδα των εφοπλιστών φέρει το αποτέλεσμα των πρόσφατων αρχαιρεσιών στην Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ). Το νόθο αποτέλεσμα δεν αναγνωρίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων (ΔΑΕΠ).

«Καταδικάζουμε το αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στην ΠΕΠΕΝ, ως προϊόν πλαστογράφησης και διαβλητών διαδικασιών, μιας αδίστακτης ομάδας στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών που με τη στήριξη των εφοπλιστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, κάθονται στο σβέρκο των ναυτίλων πλοιάρχων και γενικότερα των ναυτεργατών», αναφέρει η ΔΑΕΠ σε ανακοίνωσή της.

Καταγγέλλει ότι με «όχημα» το αποτέλεσμα αυτό, νοθεύεται ο συσχετισμός στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, διατηρείται η αλλοίωση των συσχετισμών στην ΠΝΟ, το Συνέδριο της οποίας θα γίνει το επόμενο διάστημα και μέσω αυτής και στη ΓΣΕΕ.

Η ΔΑΕΠ υπενθυμίζει πως εκπρόσωποί της πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στην πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοδικείου Πειραιά, στις 10/12/2015 και στις 18/12/2015, καταγγέλλοντας το όργιο καταστρατήγησης της εκλογικής διαδικασίας και επισημαίνοντας ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που επιτηρούν την εκλογική διαδικασία.

Με χτεσινή της ανακοίνωση, επανέρχεται και υπογραμμίζει ότι δώδεκα μέρες μετά το πέρας των αρχαιρεσιών, στις 30/12, η εφορευτική επιτροπή εξακολουθεί να αρνείται να δώσει στους εκπροσώπους της ΔΑΕΠ αντίγραφο των πρακτικών των ψηφισάντων στις αρχαιρεσίες. Η άρνηση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού όπως εξηγεί, «η εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές της ΠΕΠΕΝ έχει να κάνει κύρια με την πλαστή επιστολική ψήφο που προώθησε ο μηχανισμός των εφοπλιστών κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών (1η Οκτώβρη μέχρι 30 Δεκέμβρη 2015), γι' αυτό η εφορευτική επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των ψήφων με αλληλογραφία».

Για τον ίδιο λόγο, η Εφορευτική Επιτροπή είχε φροντίσει να πάρει τα μέτρα της καθ' όλη τη διάρκεια των εκλογών: Δεν επέτρεπε στους υποψήφιους της ΔΑΕΠ να παρίστανται αυτοπροσώπως κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αρνούνταν να τους ενημερώσει για την πρόοδο της ψηφοφορίας, για τον αριθμό όσων ψήφισαν αυτοπροσώπως και όσων ψήφισαν μέσω αλληλογραφίας, δεν τους έδωσε αντίγραφα του μητρώου των μελών και των εκλογικών καταλόγων. Επιπλέον, κατέστρεψε τους φακέλους της επιστολικής ψήφου, παράνομα όπως επισημαίνει η ΔΑΕΠ, αφού αυτοί αποτελούν στοιχείο ελέγχου για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

Ακόμα, η ΔΑΕΠ καταγγέλλει ότι η εκλογή των αντιπροσώπων της ΠΕΠΕΝ δεν πραγματοποιήθηκε με το σύστημα της απλής αναλογικής, όπως ορίζει το καταστατικό. Γι' αυτό το λόγο, οι αντιπρόσωποι της ΠΕΠΕΝ έχουν αποκλειστεί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ωστόσο η Διοίκηση της Ενωσης βρίσκει το δρόμο να νοθεύει το συσχετισμό δύναμης, στέλνοντας αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ όχι μέσω του Εργατικού Κέντρου, αλλά μέσω της ΠΝΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ