Τρίτη 12 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Αύξηση κατά 8,6% το εννεάμηνο

Αύξηση κατά 8,6% παρουσίασαν οι αφίξεις «μη κατοίκων της Ελλάδας» στη χώρα το 9μηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης 2015, σε σύγκριση με αυτές της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο (88,4%), παρουσίασαν αύξηση 7,9%, ενώ από τα κράτη - μέλη της ΕΕ καταγράφεται αύξηση 17,1%. Σημαντική αύξηση των αφίξεων από τις χώρες της Ευρώπης, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (56,8%), την ΠΓΔΜ (26,1%), τη Γερμανία (17,8%), τη Βρετανία (17,5%), την Ιταλία (26,1%) και την Πολωνία (27,1%).

Σημαντική μείωση παρατηρείται στις αφίξεις από Ρωσία (-62,1%), στο φόντο προφανώς των κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία, τις οποίες στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και στις αφίξεις από Σερβία (-26,5%).

Σημαντική αύξηση αφίξεων αντίθετα παρατηρείται από την Αμερική, με μεγάλη συμβολή των ΗΠΑ (3,2%) και από την Ασία, με μεγάλο μερίδιο αφίξεων από την Τουρκία (4,5%).

Βεβαίως και από την αύξηση των αφίξεων, όπως και τα άλλα «ρεκόρ» του τουρισμού, κερδισμένοι βγαίνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου, όπως και οι όμιλοι των αεροδρομίων (το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε τις περισσότερες αφίξεις), ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού δουλεύουν ήδη σε ολοένα χειρότερες συνθήκες, με μειούμενους μισθούς, εξαντλητικά ωράρια και εντατικοποίηση της δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ