Κυριακή 15 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
HΠA: Βομβάρδιζαν με ουράνιο - καρκίνο και το ήξεραν!

Εγγραφο του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, που φέρει υπογραφή από τον Αύγουστο του 1993, ομολογεί ότι από τότε οι Αμερικανοί γνώριζαν πως το απεμπλουτισμένο ουράνιο προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων και των οστών!

Θυμάστε την κυρία υφυπουργό Υγείας της ελληνικής κυβέρνησης που επαναλάμβανε τις δηλώσεις των υγειονομικών επιτροπών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις οποίες ο κίνδυνος καρκίνου που προκαλεί η έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν έχει εντοπιστεί, σε αντίθεση με τον κίνδυνο που προκαλεί το τσιγάρο;...

Φυσικά τις θυμάστε. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν το 2000. Μόνο που ήδη από το έτος 1993, και μάλιστα από τον Αύγουστο του 1993, οι Αμερικανοί - και συνακόλουθα οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ - γνώριζαν! Και μάλιστα γνώριζαν πολύ καλά ότι βομβαρδίζουν τα Βαλκάνια με καρκίνο (όπως πριν είχαν βομβαρδίσει το Ιράκ) ώστε στις εντολές τους προς τις στρατιωτικές τους σχολές, να χρησιμοποιούν ως βάση για τη μέτρηση και την αντιμετώπιση των κινδύνων που διατρέχουν οι (δικοί τους) στρατιώτες όταν εκτίθενται σε DU, τις οδηγίες που περιέχονται στα εγχειρίδια τα σχετικά με την έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε πυρηνικά περιστατικά!

Αντί άλλης απόδειξης για το πόσο συνειδητά διέπραξαν το έγκλημα κατά των Βαλκανίων οι ΝΑΤΟικοί, ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα ένα έγγραφο με τη σφραγίδα του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ (Department of the Army) και την υπογραφή του Γενικού Επόπτη Υγείας του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας με θέμα «Εκπαίδευση Ασφάλειας κατά του Απεμπλουτισμένου Ουρανίου (DU)».

Το έγγραφο του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ συνιστά απόδειξη ότι το έγκλημα κατά των Βαλκανίων ήταν προμελετημένο και οι επιπτώσεις του γνωστές από το 1993...
Το έγγραφο του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ συνιστά απόδειξη ότι το έγκλημα κατά των Βαλκανίων ήταν προμελετημένο και οι επιπτώσεις του γνωστές από το 1993...
Με το εν λόγω έγγραφο, που κατατέθηκε ως υπόμνημα προς το Αρχηγείο της Αμερικανικής Στρατιωτικής Σχολής Χημείας (σκοπός της οποίας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της στο Ιντερνετ, είναι «να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις για τον 21ο αιώνα προκειμένου να προστατέψουν το Αμερικανικό Εθνος από την πυρηνική, βιολογική και χημική απειλή»...), το υπουργείο Στρατιωτικών των ΗΠΑ ενημερώνει το Αρχηγείο της Σχολής (απαντώντας σε σχετικό σήμα της τελευταίας με αριθμό 0921392 του Αυγούστου '93) ότι «υποστηρίζει την επέκταση του προγράμματος εκπαίδευσης και θα σας βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο να διασφαλίσετε ότι οι στρατιώτες σας είναι επαρκώς ενημερωμένοι σχετικά με το DU και έχουν εκπαιδευτεί στις κατάλληλες διαδικασίες για το χειρισμό προϊόντων με DU».

Στην αναφορά του υπουργείου Στρατιωτικών, ακολουθούν οι απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα γύρω από το DU και τον κίνδυνο για τους στρατιώτες που έρχονται σε επαφή με αυτό. Συγκεκριμένα τονίζεται:

«... β. Σε περίοδο ειρήνης, η έκθεση στο DU πρέπει να διατηρείται σε όρια όσο το δυνατό χαμηλότερα... όσο είναι αυτό λογικά επιτευκτό. Δεν υπάρχουν συγκρίσιμα όρια για περίοδο πολέμου. Οταν οι στρατιώτες εισπνέουν ή καταπίνουν σκόνη από DU, αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Το μέγεθος αυτής της αύξησης, μπορεί να εκτιμηθεί (σε αριθμό χαμένων ημερών ζωής) εάν είναι γνωστή (ή μπορεί να υπολογιστεί) η προσλαμβανόμενη ποσότητα DU. Αυτό που είναι δύσκολο, είναι να εξευρεθούν αριθμητικά μέτρα για τη σύγκριση των κινδύνων στα πεδία μαχών. Για παράδειγμα, μια προστατευτική μάσκα μπορεί να παρέχει προστασία από την καταστροφή των πνευμόνων ενός στρατιώτη οφειλόμενη στη σκόνη από DU. Εμείς μπορούμε να υπολογίσουμε την παρεχόμενη προστασία από τη μάσκα. Βασιζόμαστε όμως σε εσάς να μας παράσχετε ένα μέτρο υπολογισμού των αυξημένων κινδύνων που δημιουργούνται από τη μειωμένη επίδοση των οπλιτών που φέρουν μάσκα.

c. Το εγχειρίδιο EFA με Οδηγίες για Ενέργειες Προστασίας και με Ενέργειες Προστασίας σε πυρηνικά περιστατικά καθορίζει το εικονικό / συμβολικό όριο σε 25 rem σε περίπτωση ακούσιας έκθεσης στο DU, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας (πίνακας 2-2). Υψηλότερα επίπεδα, είναι αποδεκτά σε περίπτωση εκούσιας έκθεσης.... Η οδηγία που καθορίζουμε πρέπει να καλύπτει, ένα ευρύ φάσμα επικίνδυνων περιβαλλόντων, τα οποία κυμαίνονται από επιχειρήσεις βιομηχανικής υποστήριξης χαμηλού κινδύνου μέχρι τα υψηλού κινδύνου σενάρια σφοδρών συρράξεων.

d. Οι αναμενόμενες επιδράσεις στον άνθρωπο από την έκθεση σε σκόνη DU περιλαμβάνουν πιθανή αύξηση εμφάνισης καρκίνου (πνευμόνων και οστών)...»

Αυτή ήταν η αναφορά του υπουργείου Στρατιωτικών των ΗΠΑ, για τους κινδύνους καρκίνου που προκαλεί η επαφή με το απεμπλουτισμένο ουράνιο, ήδη από το 1993.

Ο λαός μας έχει ένα ακόμα στοιχείο στη διάθεσή του για να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη συμμορία των δολοφόνων στην οποία συμμετέχει η χώρα μας...

Τα κείμενα έγραψαν:

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ