Σάββατο 9 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Επίθεση τζιχαντιστών σε αγωγό φυσικού αερίου

ΚΑΪΡΟ.--

Βομβιστική επίθεση σε τμήμα αγωγού φυσικού αερίου που μεταφέρει Ενέργεια από την Αίγυπτο στην Ιορδανία κοντά σε μεγάλη βιομηχανική ζώνη της βόρειας επαρχίας Σινά εξαπέλυσαν χτες τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») που δρουν στο αιγυπτιακό έδαφος, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η επίθεση έγινε σε τμήμα του αγωγού κοντά στο χωριό Αλ Μιντάν, δίχως να προκαλέσει τραυματίες ή νεκρούς.

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης λίγες ώρες αργότερα με μήνυμά τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, «Τουίτερ», για λογαριασμό της «Επαρχίας Σινά του Χαλιφάτου», που θεωρείται παρακλάδι του «ΙΚ» αναφέροντας: «Στο όνομα του Αλάχ, ούτε ένα μόριο φυσικού αερίου δεν θα φθάσει στην Ιορδανία δίχως την άδεια του χαλιφάτου..

Νωρίτερα, η ίδια οργάνωση ανέλαβε και την ευθύνη για την ένοπλη, πλην αναίμακτη, επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε βάρος Ισραηλινών Αράβων τουριστών στο Κάιρο, ανταποκρινόμενοι, όπως ισχυρίστηκαν, στο κάλεσμα του αρχηγού του «ΙΚ», Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να βάλουν στόχο τους Εβραίους «παντού» στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ