Σάββατο 9 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα

Από τη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων
Από τη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. και συγκέντρωση - συνέλευση στην είσοδο της Κλινικής πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στη «Γενική Κλινική» του ομίλου EUROMEDICA στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Μέσα από τη συνέλευση που πραγματοποίησαν, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 4ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Γενάρη, υιοθετώντας την πρόταση του Επιχειρησιακού Σωματείου («Γενικής Κλινικής») και του Κλαδικού (Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Ιατρειών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας).

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εργοδοσία της EUROMEDICA για απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος τους, αφού για ακόμη μια φορά αθετεί τις υποσχέσεις της για εξόφληση των δεδουλευμένων.

Θυμίζουμε ότι μετά από συνάντηση μεταξύ της εργοδοσίας του ομίλου, του υπουργείου Εργασίας και του κλαδικού σωματείου, υπήρξε συμφωνία η οποία προβλέπει ότι από το Γενάρη του 2016, κάθε 5 του μηνός οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται τον τρέχοντα μισθό, συν μισό μισθό από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, με τελικό χρονοδιάγραμμα συνολικής αποπληρωμής έως 30 Ιούνη του 2016, ανεξάρτητα από το εάν θα καταβληθούν προς την εταιρεία οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ ή από άλλα Ταμεία.

Με απόφαση του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Ιατρειών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλες τς κλινικές του Ομίλου προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για συντονισμένη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ