Τετάρτη 6 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Θηλιά στο λαιμό τους το Ασφαλιστικό

Ετοιμάζουν μπλόκα και πανελλαδικό συντονισμό

Από προηγούμενη κινητοποίηση των αγροτών στην Καρδίτσα
Από προηγούμενη κινητοποίηση των αγροτών στην Καρδίτσα
Το «σύνθημα» για την εκκίνηση του νέου γύρου κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς, που θα συντονιστούν πανελλαδικά με μπλόκα στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, δίνουν από αύριο Πέμπτη οι αγρότες της Καρδίτσας, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών. Παράλληλα, οι αγρότες των Φαρσάλων αποφάσισαν να βγουν με τα τρακτέρ τους στην πόλη στις 15 Γενάρη, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν την Παρασκευή και οι αγρότες των Τρικάλων, σε σύσκεψη που θα γίνει στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο», με τη συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Σύσκεψη - συγκέντρωση για την οργάνωση του αγώνα οργανώνει και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», τη Δευτέρα 11 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της «Βέτλανς» Νάουσα.

Η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι επιβεβλημένη, μετά και την ανακοίνωση των αντιασφαλιστικών σχεδίων της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει δραματική αύξηση των εισφορών τους, που φτάνει μέχρι και στον τριπλασιασμό (!) σταδιακά μέχρι το 2019. Μάλιστα, την πρώτη αύξηση στις εισφορές τους οι αγρότες υποχρεώνονται να την καταβάλλουν αναδρομικά από το δεύτερο εξάμηνο του 2015, πριν δηλαδή διαμορφωθεί το νέο σύστημα που αντικαθιστά τις σημερινές κλίμακες με την επιβολή εισφορών επί του φορολογητέου εισοδήματος των αγροτών που έχει έναρξη το 2017.

Σύμφωνα με αγρότες συνδικαλιστές, η νέα επιβάρυνση που μπαίνει αναδρομικά από το 2015, θα φορτώσει στους φτωχούς αγρότες επιπλέον 200 ευρώ ετησίως για την πρώτη κλάση, 265 ευρώ στη δεύτερη, 336 ευρώ στην τρίτη και 432 ευρώ στην τέταρτη κλάση. Τα νέα χαράτσια στους αγρότες και μέσω του Ασφαλιστικού, πέραν της φορολογίας τους, επιταχύνουν το ξεκλήρισμά τους. Προσθέτουν όμως και έναν ακόμα επείγοντα λόγο να κάνουν γερό αγωνιστικό ποδαρικό στα μπλόκα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org