Τετάρτη 6 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό

Την Παρασκευή 8 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας. Καλούν, επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ

Από παλιότερη κινητοποίηση συνδικάτων της Αττικής
Από παλιότερη κινητοποίηση συνδικάτων της Αττικής
Αμεση απάντηση στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης δίνει το ΠΑΜΕ, καλώντας σωματεία και εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, καλεί σε ένταση της δουλειάς για την οργάνωση της νέας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, για την οποία υπάρχουν ήδη πάνω από 100 αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα στη Βουλή. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις Επιτροπές Αγώνα σε χώρους δουλειάς σε εγρήγορση και ξεσηκωμό. Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας! Στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης!

Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το Ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.

Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.

Ενιαία, κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την Ασφάλισή μας. Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε! Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας! Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία! Ολοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας».

Κάλεσμα στη διαμαρτυρία της Παρασκευής απευθύνουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Τέλος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους συνταξιούχους να βρεθούν «στο πόδι», ενάντια στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, με πρώτη απάντηση τη συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας.

«Αφού μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο πρέπει να τους πολεμήσουμε κι εμείς. Καλούμε όλα τα Σωματεία να βγουν στους δρόμους, με πικέτες, ντουντούκες, έντυπο υλικό, Γενικές Συνελεύσεις κ.ά. για να ενημερώσουν εργαζόμενους και συνταξιούχους το τι περιμένει όλες τις λαϊκές οικογένειες, τις νέες και παλιές γενιές, για τα ψίχουλα που τους πετούν για να ζήσουν», σημειώνει η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org