Τετάρτη 6 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία με το «Πρωινό άστρο»

Το «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου, το οποίο μελοποιήθηκε από το συνθέτη Σάκη Τσιλίκη, παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 6/1, στην «Αλκυονίδα New Star Art Cinema» (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας, τηλ. 210.8220.008, 210.8220.023).

Το «Πρωινό άστρο» είναι το ποίημα που έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος για την κόρη του, όταν έγινε πατέρας. Είναι το ποίημα της πατρικής στοργής και της λυρικής φαντασίας. Ο ίδιος ο Ρίτσος το χαρακτηρίζει «Μικρή εγκυκλοπαίδεια υποκοριστικών» για την κορούλα του. Το έργο, εκτός από τη μεγάλη χαρά του ποιητή, αναδεικνύει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά όλου του κόσμου... «Κοριτσάκι μου, θέλω να σου φέρω τα φαναράκια των κρίνων να σου φέγγουν στον ύπνο σου. Κοιμήσου κοριτσάκι. Είναι μακρύς ο δρόμος. Πρέπει να μεγαλώσεις. Είναι μακρύς μακρύς μακρύς ο δρόμος. Το παιδί μου κοιμήθηκε κι εγώ τραγουδάω... Δύσκολα είναι, κοριτσάκι, στην αρχή. Τι να πεις, δεν ξέρεις. Δύσκολα είναι στην αρχή. Γιατί δεν είναι, κοριτσάκι, να μάθεις μόνο εκείνο που είσαι, εκείνο που έχεις γίνει. Είναι να γίνεις ό,τι ζητάει η ευτυχία του κόσμου, είναι να φτιάχνεις, κοριτσάκι, την ευτυχία του κόσμου. Αλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη απ' τη χαρά που δίνεις. Να το θυμάσαι, κοριτσάκι».

Μουσική: Σάκης Τσιλίκης. Στη συναυλία θα ακουστούν επίσης τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδούν: Δημήτρης Ψαριανός, Νίκος Θεοδωράκης. Guest: Μιχάλης Κακέπης. Αφήγηση: Γιάννης Ρούσσος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γκελαμέρης, Αννα Λιάμμη. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 8 ευρώ, 6 ευρώ. Ταμείο: 10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org