Τρίτη 5 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα ποινική δίωξη για εξοπλιστικά προγράμματα

Μια ακόμα δικογραφία για εξοπλιστικά προγράμματα διαβιβάστηκε χτες, σε ανακριτή διαφθοράς μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους Εισαγγελείς σε βάρος στελεχών του υπουργείου Αμυνας το έτος 2003, για κακουργηματική απιστία. Η υπόθεση παίρνει και τον δρόμο για τη Βουλή (σ.σ. αντίγραφα της δικογραφίας αποστέλλονται μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου), για να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπαντωνίου.

Η δίωξη αφορά στη συμφωνία αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη με αφορμή τη σύμβαση Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, στις 12/2/2003, έναντι συμβατικού τιμήματος 381,5 εκατ. ευρώ, με κύριο ανάδοχο τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ και κύριο υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDERLAND B.V.

Η υπόθεση ερευνήθηκε με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Ράικου από τον εισαγγελέα Αντ. Ελευθεριάνο, που άσκησε ποινική δίωξη για απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του πρώην γγ Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, Σπ. Τραυλού και επτά υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με όσα είδαν την δημοσιότητα, πραγματοποιήθηκε ανάλυση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, από την οποία φαίνεται να προέκυψε ότι η επίμαχη Σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και προκλήθηκε ζημιά στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ