Τρίτη 5 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Διαμαρτύρεται γιατί δεν... «συναποφασίζουν» την αντιλαϊκή επίθεση

Το μανδύα δύναμης που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση επιχειρεί να ντυθεί το Ποτάμι, αποσιωπώντας ότι διαγκωνίζεται μαζί της, αλλά και την σιγοντάρει όπου χρειάζεται, για την ταχύτερη ικανοποίηση αναγκών του κεφαλαίου, την τάχιστη προώθηση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με τις όποιες ενστάσεις να έγκεινται στο ότι προσώρας το ίδιο περιορίζεται σε ρόλο δευτεραγωνιστή.

Ενδεικτικά, σε δηλώσεις του χτες, ο Στ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος γιατί «η κυβέρνηση έχει επιλέξει την εξής τακτική: αποφασίζω και ακολουθήστε. Δηλαδή με πήρε ο κ. Κατρούγκαλος και μου είπε ότι "έχουμε καταλήξει σε μερικά πράγματα και θέλω να τα δώσω να τα δείτε". Να τα δούμε να τα κάνουμε τι; Θα είμαστε παρόντες στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά από εκεί και πέρα ντεκόρ στους υπουργούς της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις δε θα είμαστε (...) Είμαστε εδώ αν πρέπει να συζητήσουμε, είμαστε εδώ αν πρέπει να συναποφασίσουμε, είμαστε εδώ αν πρέπει ακόμα και να διαφωνήσουμε, αλλά να βρούμε μια λύση. Αλλά δεν είμαστε εδώ για να μας ανακοινώνει ένας υπουργός ότι "εμείς αυτό λέμε, ελάτε μαζί μας"».

Παραπέρα, σιγοντάροντας τη διαρκή αντιασφαλιστική επίθεση, υποστήριξε ότι «το Ασφαλιστικό χρειάζεται μια μεγάλη επαναστατική μεταρρύθμιση», αλλά αμφισβήτησε το αν η κυβέρνηση «τολμήσει να φέρει αυτή τη μεταρρύθμιση. Πάντως, εμείς θα είμαστε στη Βουλή, με συγκεκριμένες προτάσεις και με συγκεκριμένες υποδείξεις», τονίζοντας ότι «το Ποτάμι δε θα συνηγορήσει στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών».

Τέλος, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δε θα πέσει επειδή έχει μόνο 153 βουλευτές: «Δεν πιστεύω ότι οι 153 βουλευτές είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πρόταση στον ελληνικό λαό και δεν εμπνέει τον ελληνικό λαό (...) Ο κόσμος δεν επενδύει, ο κόσμος δεν επιστρέφει τα λεφτά του στις τράπεζες, ο κόσμος δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαφορετικά την οικονομική δραστηριότητα. Γιατί; Γιατί υπάρχει ένας φόβος ότι αύριο, με την παραμικρή αφορμή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα αλλάξουν ρότα» υποστήριξε, βάζοντας ζήτημα αδυναμίας της συγκυβέρνησης να σχεδιάσει και υλοποιήσει ένα πρόγραμμα αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες βολές κατά ΠΑΣΟΚ... σε φόντο εμπλοκής(2016-09-14 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα παζάρια ανασύνθεσης(2016-06-07 00:00:00.0)
Διεργασίες και παζάρια σε όλο το φάσμα(2016-04-19 00:00:00.0)
Το λέει καθαρά ότι ο λαός «θα περάσει δύσκολα»(2015-09-15 00:00:00.0)
«Ψάχνει» κονδύλια και νέα κερδοφόρα πεδία για τα μονοπώλια(2015-04-17 00:00:00.0)
Βαθιά αντιδραστικές θέσεις σε όφελος των μονοπωλίων(2014-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ