Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάθε χρόνο και μεγαλύτερα χαμόγελα στην Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή για τα παιδιά

Τη Δευτέρα 4 Γενάρη θα γίνει η φετινή γιορτή, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ετοιμάζονται για το καθιερωμένο εορταστικό ραντεβού με τα παιδιά και τους νέους γονείς, τη φετινή Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή, που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ομάδα παιδαγωγών ετοιμάζεται να υποδεχτεί με ενθουσιασμό τη μέρα εκείνη όλους τους μικρούς φίλους. Παιχνίδι, δημιουργία, δράση και φαντασία είναι τα βασικά υλικά για να μείνει αξέχαστη και φέτος η Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή, με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Μια γιορτή που αποτελεί όμορφη διέξοδο και για τους γονείς, που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης καθημερινά και πιο έντονα.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», η Κατερίνα Νοτάκη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, σημείωσε: «Η γιορτή αυτή, που διοργανώνεται κάθε χρονιά τέτοιες μέρες από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, έχει πλέον καθιερωθεί, έχει γίνει θεσμός για πολλά παιδιά αλλά και γονείς. Ολο και περισσότερος κόσμος, οικογένειες, νέα ζευγάρια και φυσικά οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν στη γιορτή αυτή. Αυτό έχει ανεβάσει κατά πολύ και τον πήχη για εμάς. Αφοσιωμένοι στο στόχο μας να είναι η γιορτή αυτή ακόμη πιο όμορφη, πιο καλοστημένη και με πλουσιότερο πρόγραμμα κάθε χρονιά, έχουμε κάνει ουσιαστικά βήματα στο περιεχόμενο, στη συνεργασία με μέλη αλλά και φίλους της ΚΝΕ που εξειδικεύονται σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μας έχουν βοηθήσει ν' ανοίξουμε τους ορίζοντές μας.

Στιγμιότυπα από την περσινή γιορτή στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπα από την περσινή γιορτή στη Θεσσαλονίκη
Μουσικοί, παιδαγωγοί, δάσκαλοι χορού, απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών είναι από τους ανθρώπους που αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί μας για το καλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα. Νέοι με όρεξη και έφεση στο θέατρο συμμετέχουν στη θεατρική μας ομάδα, η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για να δουλεύει έργα που απευθύνονται σε αυτές τις ηλικίες. Αλλά και φυσικά, η ομάδα των παιδαγωγών, που λειτουργεί και εμπλουτίζεται όλα αυτά τα χρόνια, έχει και την ουσιαστικότερη συμβολή στο στήσιμο αλλά και στο γεγονός ότι όλα τα παιδιά φεύγουν κάθε χρόνο και με ακόμη πιο μεγάλο χαμόγελο στα προσωπάκια τους.

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν και φέτος να σας υποδεχτούμε και είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε με τις καλύτερες εντυπώσεις! Σας περιμένουμε».

Το πρόγραμμα της Πρωτοχρονιάτικης Γιορτής θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., με εργαστήρι με εορταστικές κατασκευές και εργαστήρι face painting. Παράλληλα, θα δημιουργούνται ζωγραφιές και ευχετήριες κάρτες οι οποίες θα σταλούν στην Ειδομένη για τα παιδιά των προσφύγων.

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ομαδικά παιχνίδια αλλά και με μουσικοκινητικά παιχνίδια από ομάδα μουσικών και φυσικά θα γνωρίσουν τα μουσικά όργανα.

Στις 8 μ.μ., η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ θα παρουσιάσει σε θεατρική απόδοση το βιβλίο της Εύης Κοντόρα «12 μέρες από τη ζωή του Αϊ- Βασίλη». Στο βιβλίο, ο Αϊ-Βασίλης χάνει την Παραμονή των Χριστουγέννων! Το αντιλαμβάνεται κατόπιν εορτής, αλλά όταν πληροφορείται από τα ξωτικά του ότι κανένα γράμμα παιδιού με παραγγελίες δεν έφτασε ως εκεί, καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από μια απλή αφηρημάδα. Κάτι πήγε στραβά και, δυστυχώς, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα παιδιά τον έχουν ξεχάσει ή ότι δε χρειάζονται πια τα δώρα του... Εκτός κι αν τα γράμματα χάθηκαν στο δρόμο!


Ετσι, με την προτροπή ενός γέρικου ξωτικού (του συνταξιούχου επιστάτη Κριλ), αποφασίζει μια «εκτός υπηρεσίας» επίσκεψη στον ανθρώπινο κόσμο, ελπίζοντας πως θ' ανακαλύψει τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο ίδιος, εξάλλου, δεν ξέρει πολλά για τους ανθρώπους και θέλει να τους γνωρίσει λίγο καλύτερα. Γι' αυτό, είναι ανάγκη να ταξιδέψει ινκόγκνιτο. Κανείς δεν πρέπει να μάθει την ταυτότητά του. Και τα καταφέρνει! Ο Αϊ-Βασίλης ζει ένα δωδεκαήμερο στον κόσμο μας, όπου η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία, αφού ο κόσμος των ανθρώπων βρίσκεται σε κρίση! Αλλά τι είδους κρίση είναι αυτή; Πόσο επηρεάζει τη ζωή μικρών και μεγάλων και τι σχέση έχει με τον Αϊ-Βασίλη και με τα χαμένα γράμματα;

Η Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή θα ολοκληρωθεί με zumba party.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org