Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2015 - Κυριακή 27 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τα κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα

Τα κάλαντα από τον Ομιλο Βρακοφόρων Κρήτης
Τα κάλαντα από τον Ομιλο Βρακοφόρων Κρήτης
Ηχοι κρητικής λίρας αντήχησαν το πρωί της Πέμπτης στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, καθώς ο Ομιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Οι «μαντινάδες» αναμενόμενες, αν και την έκπληξη έκανε ο Δ. Κουτσούμπας με την μαντινάδα του «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, γιατί είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μας εμπνέει»! Ευθύς αμέσως, απάντησε ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, πρόεδρος του Ομίλου: «Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρον αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα».

Ο Ομιλος Βρακοφόρων χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης και πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόσεις κρητικών συγγραφέων, έργο της κρητικής μυθολογίας, όπως και τον θυρεό του Ομίλου.

Τους προσφέρθηκε έκδοση ποιήματος του Λόρκα και το λεύκωμα με πίνακες του Βαρλάμου από τα αγριολούλουδα της Ελλάδας, όπως και άλλες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Ανταποδίδοντας τις ευχές τους για χρόνια πολλά και καλή χρονιά, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ακόμα: «Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για το λαό μας και για τον κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές».

Τα κάλαντα των Ποντίων

Τα κάλαντα από την Ενωση Ποντίων Περάματος
Τα κάλαντα από την Ενωση Ποντίων Περάματος
«Χρόνια πολλά και πάντα και του χρόνου», ευχήθηκε η Ενωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος» με τον πρόεδρό του Τάκη Βοριαζίδη και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών με την πρόεδρό του Ρούλα Ελευθεριάδου και τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο Γιάννη Ευφραιμίδη, στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το πρωί της Πέμπτης.

Ηχοι ποντιακής λίρας, ποντιακά παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδια, μουσικές και χοροί απ' τον Πόντο, αντήχησαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας τους συνόδευσε μάλιστα στο χορό και αντάλλαξε μαζί τους ευχές και δώρα. «Ντο θ' φτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ασ' όλεν το καλλίον. Δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2023-12-23 00:00:00.0)
Κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2021-12-30 00:00:00.0)
Η λαϊκή ανάταση, η αντίσταση, η συμμαχία μπορούν να προετοιμάσουν το έδαφος για ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον για τους λαούς(2019-12-25 00:00:00.0)
Το 2017 να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος(2017-01-03 00:00:00.0)
Κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2016-12-31 00:00:00.0)
Μέρες που επιτάσσουν να βγει στο προσκήνιο ο λαός, με πιο ισχυρό ΚΚΕ(2014-12-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ