Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Διασώθηκε νέος εργάτης 60 ώρες μετά

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ενας 21χρονος εργάτης ανασύρθηκε χτες τα χαράματα ζωντανός έπειτα από 60 ώρες από τα χώματα της τεράστιας κατολίσθησης που καταπλάκωσε βιομηχανικό πάρκο στην πόλη Σενζέν στη νότια Κίνα την περασμένη Δευτέρα, όταν παράνομη χωματερή βιομηχανιών καταπλάκωσε πάνω από 30 κτίρια, εργοστάσια, αποθήκες και ξενώνες. Ο νεαρός είχε τις αισθήσεις του, όταν διασώθηκε, αλλά τα πόδια του έχουν συνθλιβεί. Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε κοντινό νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή. Υπολογίζεται ότι αγνοούνται περίπου 70 άλλοι εργάτες και υπάλληλοι και τα συνεργεία συνεχίζουν νυχθημερόν τις έρευνες με τις ελπίδες για άλλους επιζώντες συνεχώς να λιγοστεύουν.

Το νέο αυτό δυστύχημα, από τα πολλά που συμβαίνουν στην Κίνα, είναι απότοκο της ραγδαίας καπιταλιστικής ανάπτυξης, και της λογικής του κέρδους που δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας. Για το περιστατικό, όπως συμβαίνει συνήθως, έχει διαταχθεί από την κυβέρνηση ενδελεχής έρευνα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει έως τις 23.30 (από τις 16.30) τις ώρες διαπραγμάτευσης του γουάν στις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας με στόχο να γίνει «πιο ελκυστικό» το κινεζικό νόμισμα στις παγκόσμιες αγορές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ