Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ»: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο της κλινικής έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της «Γενικής Κλινικής» (όμιλος Euromedica) στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων και ένα μισθό. Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, η εργοδοσία πλήρωσε το δώρο και ένα μισθό, όπως είχε δεσμευτεί αλλά μέχρι χτες αρνούνταν να καταβάλει.

«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»: Σε τριμερή συνάντηση που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας, για τις απολύσεις στη «Μαρινόπουλος», μετά από αίτημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, η εργοδοσία «ισχυρίστηκε ότι η ανάκαμψή της απαιτεί την υλοποίηση ενός σχεδίου που στόχο έχει τη μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους με κάθε τρόπο και μέσο, όπως μειώσεις μισθών, "οικειοθελείς αποχωρήσεις", απολύσεις, δυσμενείς μεταθέσεις», όπως καταγγέλλουν τα κλαδικά σωματεία. Σημειώνουν, επίσης, ότι το υπουργείο Εργασίας απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση στο αίτημά τους να μπει τέρμα στις απολύσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής, απαιτώντας να μη μεταφερθεί η μισθοδοσία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας. Η απόφαση για την κινητοποίηση λήφθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, έγινε συγκέντρωση - παρέμβαση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με αίτημα να μη γυρίσει πίσω ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, κάτι που επιζητεί η κυβέρνηση, επειδή θέλει να συμπεριλάβει σε αυτόν κονδύλια για τη μισθοδοσία.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τα κάλαντα, προσαρμοσμένα στην κατάσταση που βιώνουν, δηλαδή της ανεργίας και του εμπαιγμού για δήθεν επανεκκίνηση του έργου, είπαν χτες οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, αρχικά στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, έπειτα έξω από τα γραφεία της Κοινοπραξίας και τέλος στο Αγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ