Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Σε πλήρη εφαρμογή το «μαχαίρι»...

Ηδη περίπου 70.000 αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης - σε σύνολο 300.000 αιτήσεων που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής - έχουν «κοπεί», γιατί δεν πληρούν τα νέα πετσοκομμένα κριτήρια που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διευθύντρια της διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, Σοφία Σεχπερίδου. Η αναλογία, αν και εντυπωσιακή - «κόπηκε» 1 στις 4 αιτήσεις - στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού πολλά λαϊκά νοικοκυριά δεν κατέθεσαν καν αίτηση, μετά το νέο «μαχαίρι» της συγκυβέρνησης στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά και στο ύψος της επιδότησης ανά λίτρο.

Υπενθυμίζουμε ότι το πενιχρό κονδύλι που χορηγούνταν τα προηγούμενα χρόνια για το σχετικό επίδομα μειώθηκε κατά 50% φέτος, στα 105 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του τρίτου μνημονίου.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι ακόμα και για τα νοικοκυριά που εγκρίθηκε η αίτησή τους, η καταβολή των χρημάτων αναμένεται μέχρι τις 2 Φλεβάρη για όσους υπέβαλαν αίτηση μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, ενώ για τους υπόλοιπους η πληρωμή μπορεί να γίνει ακόμη και τον Ιούνη του 2016.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ