Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να δυναμώσουν η αλληλεγγύη, ο αγώνας για Παλαιστινιακό κράτος

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Μαχμούντ Αμπάς

Με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκε χτες στην Αθήνα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Παλαιστίνιου Προέδρου στην Αθήνα και των επαφών του με την κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Παλαιστίνης, Ναμπίλ Αμπου Ρουντέινα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ρειάντ αλ Μάλκι, ο διπλωματικός σύμβουλος Μάζντι αλ-Χάλντι και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Ο αγώνας και του ελληνικού λαού θα πρέπει να δυναμώσει, για να υπάρξει ένα Παλαιστινιακό κράτος βιώσιμο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, ισότιμο μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα όρια του 1967. Και βεβαίως, θα πρέπει να σταματήσουν και οι εποικισμοί των Ισραηλινών, θα πρέπει οι πρόσφυγες να μπορούν να γυρίσουν στις εστίες τους, θα πρέπει να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις του ιμπεριαλιστικού κράτους του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ