Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Χάνουν την «προσωπική διαφορά» συμβασιούχοι εργαζόμενοι

Από 80 έως 200 ευρώ χάνουν από τη μισθοδοσία τους περίπου 600 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, καθώς η αρμόδια επίτροπος επέστρεψε την εντολή πληρωμής τους και την παρέπεμψε για εξέταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για συμβασιούχους των οποίων η σύμβαση μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου. Η αρμόδια επίτροπος, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για την πρώτη πληρωμή μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της μετατροπής της σύμβασής τους, αρνήθηκε να εκτελέσει τη σχετική εντολή πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν να εκδικαστεί η υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να λάβουν την «προσωπική διαφορά» που προκύπτει από τη μετατροπή της σύμβασής τους, διαδικασία που μπορεί να πάρει και ενάμιση χρόνο.

Το θέμα έθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας η «Λαϊκή Συσπείρωση», ως σοβαρό που πρέπει να το δει ο Δήμος. Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε την απόφαση της επιτρόπου, σημειώνοντας ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξεταστεί πιο γρήγορα το θέμα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

  • Την κατασκευή αποτεφρωτηρίου προανήγγειλε χτες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Οπως είπε, ο Δήμος αναζητά σχετική έκταση για αγορά ή για μίσθωση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ