Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Από μέρα σε μέρα
Ο «Λαδένιος» και οι ναζί κλόουν του...

Οποιος ενδιαφέρεται να ευθυμήσει μέρες που είναι, μη βάλει χριστουγεννιάτικη κωμωδία. Ας ψάξει κάπου εκεί στο χρυσαυγίτικο βούρκο να βρει το ολοσέλιδο (!) αφιέρωμα μιας από τις φυλλάδες τους στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά.

Και τι δεν ανακάλυψαν τα ναζί «λαγωνικά». Και «ασέλγεια σε βάρος μικρών παιδιών» και «σάλο και οργή στην εκπαιδευτική κοινότητα» (τους το 'πε ένας φίλος φίλου που έκανε έγκυρο ρεπορτάζ) και «σχολεία που έχει εξαγγελθεί ως υποχρεωτική η παρουσία στη φιέστα των αθέων του ΚΚΕ»! Εκεί όμως που «δε μένει άντερο» είναι στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πρόγραμμα. Μεταφέρουμε: «Σε τέτοιες εκδηλώσεις αντί για χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα μεγάφωνα, αλλά και η χορωδία του κόμματος παίζουν "αντάρτικα" και συνθήματα κατά των "μοναρχοφασιστών"» (κι ο χάπι χίπο παιγμένος ανάποδα τραγουδάει τη Διεθνή...). «Ακόμη και κατά τη διάρκεια του μαθήματος ζαχαροπλαστικής (...) "γίνονταν στοχευμένες αναφορές στα μαγειρεία της κυβέρνησης του βουνού"» (πραγματικό ξεσκέπασμα της «ζύμωσης» των «συμμοριτών»), «μέχρι και οι καλικάντζαροι χρησιμοποιούνται (...) προκειμένου τα παιδιά να διδαχθούν "την αλληλεγγύη και τη στήριξη των συνομηλίκων τους από άλλες χώρες"» (προτείνουμε να προσαχθούν πάραυτα «διά αντεθνικήν δράσιν»). Αυτά και άλλα. Βεβαίως, ο αντικομμουνισμός όλων αυτών που θέλουν τα μικρά παιδιά να διαπαιδαγωγούνται με το ρατσισμό, το εθνικιστικό μίσος, την ιστορική διαστρέβλωση είναι κατανοητός.

Εμείς, βέβαια, υποψιαζόμαστε τι τους εξαγρίωσε: Οι φωνές των πιτσιρικιών κατά του κακού «Λαδένιου» της Ντενεκεδούπολης. Τα χρυσαυγιτάκια τον λάτρευαν από μικρά. Κι ας τους κορόιδευε από τότε όλος ο ντουνιάς...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org