Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μια πραγματική όαση χαράς, ξεγνοιασιάς, δημιουργίας των παιδιών!

Χαρούμενα και χαμογελαστά παιδικά προσωπάκια γέμισαν τον Περισσό στο 6ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Ολα ήταν έτοιμα και φροντισμένα από την Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και από ομάδα παιδαγωγών, ώστε να υποδεχτούν τους μικρούς φίλους και τους γονείς τους. Δημιουργικά εργαστήρια, συλλογικά παιχνίδια, ωραίες παραστάσεις και φυσικά πολύ κέφι, χορός και τραγούδι περίμεναν όσους γέμισαν το φουαγιέ της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μπορεί στις εκδηλώσεις πρωταγωνιστές να είναι τα παιδιά, όμως και για τους γονείς, που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης στην καθημερινή ζωή, ήταν μια μικρή ανάσα, καθώς είδαν τα παιδιά τους να διασκεδάζουν δημιουργικά και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος αυτές τις μέρες. Αλλωστε, όπως τόνιζε και η ΚΝΕ στο κάλεσμά της: «Ελάτε μαζί μας στον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες. Για το δικαίωμα που έχει κάθε νέο ζευγάρι να ξεκινάει τη δημιουργία οικογένειας χωρίς εμπόδια. Για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση, στον Πολιτισμό, στο παιχνίδι. Για να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης».

Για μία ακόμα χρονιά, το ενδιαφέρον και η ανάγκη για το καλό βιβλίο φάνηκαν στην προσέλευση στα δύο βιβλιοπωλεία που λειτουργούσαν στο χώρο, ένα για μικρούς και ένα για μεγάλους, με επιλεγμένους τίτλους από τη «Σύγχρονη Εποχή».


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφτηκε το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ και έκανε από εκεί την παρακάτω δήλωση:

«Καλές γιορτές σε όλα τα παιδιά. Τα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της ΚΝΕ, που γίνονται πάνω από έξι χρόνια τώρα, έχουν καθιερωθεί σαν μια πραγματική όαση χαράς, ξεγνοιασιάς, δημιουργίας των παιδιών, με παιχνίδι, τραγούδι, χορό, με κατασκευές, με θεατρικές παραστάσεις. Είναι πραγματικά μια όαση μέσα σ' αυτή την κόλαση που ζει ο λαός μας και οι λαϊκές οικογένειες, με την οικονομική καπιταλιστική κρίση. Eίναι ταυτόχρονα φροντίδα για τους νέους γονείς, για τις νέες οικογένειες που βιώνουν φτώχεια, ανεργία, απληρωσιά, μια σειρά προβλήματα που βιώνουν όλες οι οικογένειες της πατρίδας μας.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες, καλές γιορτές, να περάσετε καλά».

  • Διαβάστε στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη», στο 4σέλιδο «Νεολαία», αναλυτικό ρεπορτάζ για τις παραστάσεις και τα εργαστήρια του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ