Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Με συμβολικό κλείσιμο της λεωφόρου Καβάλας προειδοποίησε κυβέρνηση και Περιφέρεια

Δυναμική κινητοποίηση της δημοτικής αρχής, που ζητά την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες, να γίνουν τα απαραίτητα έργα, οι νέες παρεμβάσεις αλλά και να δοθούν κονδύλια στο Δήμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη λεωφόρο Καβάλας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη λεωφόρο Καβάλας
Με πανό που υπέγραφε ο Δήμος Χαϊδαρίου και ανέφερε «Φτάνει πια ο εμπαιγμός. Αμεση αποζημίωση των πλημμυροπαθών. Να ξεκινήσουν τώρα τα απαραίτητα έργα», κάτοικοι και μαζικοί φορείς της πόλης προχώρησαν χτες το πρωί σε συμβολικό κλείσιμο της λεωφόρου Καβάλας. Μία κίνηση οργής και αγανάκτησης για την αντιμετώπιση που έχουν από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια και η οποία, όπως είπαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που προηγήθηκε, θα επαναληφθεί και μέσα στις γιορτές, ως κλιμάκωση του αγώνα τους, αν δεν υπάρξουν άμεσες και ουσιαστικές κινήσεις επίλυσης των προβλημάτων τους.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, σημείωσε πως «η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται η κατάσταση, γιατί έγινε η δόμηση που έγινε στο Ανω Δάσος χωρίς να υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα, κόπηκαν 5.000 δέντρα για να γίνει το στρατόπεδο και δεν έχει ληφθεί κανένα αντιπλημμυρικό μέτρο».

Πρόσθεσε δε πως από τις συναντήσεις με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε: «Ο Σκουρλέτης μας είπε ότι θα συντονίσουν τα υπουργεία, για να δουν πώς θα κάνουν τις μελέτες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κυρίως στο Ποικίλο Ορος. Η Περιφέρεια μας είπε πως από το 2006 υπάρχει μελέτη για τον αγωγό στη λεωφόρο Καβάλας, ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με κυκλοφοριακή μελέτη για τις συνέπειες που θα έχει αυτό το έργο και προσπαθούν να βρουν κάποιο γραφείο που θα κάνει τη μελέτη. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα απ' όλα αυτά».

Παράλληλα, ο Μ. Σελέκος τόνισε πως «πήραμε αυτή την πρωτοβουλία σήμερα (σ.σ. χτες), ξέροντας ότι θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης και στην κυκλοφορία, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει κάποια αυτιά να ανοίξουν. Πρέπει να νιώσουν την πίεση του κόσμου. Χωρίς την αντίδραση τη δική μας δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Οταν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, όταν καταλαγιάσει αυτή η αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο, τότε ξεχνιούνται όλα. Τότε θα έρθει η επόμενη νεροποντή, εμείς θα μετράμε τις πληγές μας, αυτοί θα λένε μεγάλα λόγια και δε θα παίρνουν κανένα μέτρο».

Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου αλλά και οι μαζικοί φορείς της πόλης διεκδικούν να προχωρήσει η διαδικασία και να αποζημιωθούν άμεσα στο σύνολο των καταστροφών οι πληγέντες με έκτακτο κονδύλι, να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής τάφρου όμβριων υδάτων στο βουνό, ο αγωγός στη λεωφόρο Καβάλας και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός νέων παρεμβάσεων όπως Αφαία, Ανω Δάσος, Αστυθέα, Κορυτσάς, Επαύλεως, Κεντρικό Χαϊδάρι, Δαφνί κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ