Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Με ονομαστική ψηφοφορία και τις απαράδεκτες διαδικασίες του «κατεπείγοντος», επικυρώθηκε χτες βράδυ, από τους 153 βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το νομοσχέδιο με το νέο πακέτο των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων μέτρων για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και την παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να παραδοθούν στα διάφορα επιχειρηματικά «αρπακτικά» τα «κόκκινα» δάνεια, ακόμα και για την πρώτη κατοικία, εξαπολύει νέα επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους, αναθεωρεί συμβάσεις οδικών αξόνων, προσφέροντας μερικές ακόμα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους κατασκευαστικούς ομίλους και διασφαλίζοντάς τους από επιχειρηματικό ρίσκο, καθιερώνει κλειστούς προϋπολογισμούς στα φάρμακα κ.ά.

Αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η ΝΔ, βασικά για να δημαγωγήσει.

ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ωστόσο η κριτική τους ήταν για διαχειριστικού χαρακτήρα ζητήματα, που αφορούν την καλύτερη διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου και πώς θα εξυπηρετηθεί ο στόχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μοιράζεται με τη συγκυβέρνηση. Αυτήν την κοινή τους σύμπλευση προσπάθησαν να σκιάσουν πίσω από έντονες κοκορομαχίες και κούφιες αντιπαραθέσεις.

Στην αντίπερα όχθη, το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας, μέσα από τις παρεμβάσεις των βουλευτών του, όχι μόνο τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου, αλλά και το ότι όλα τα άλλα κόμματα, παρά τις κούφιες λογομαχίες τους, είναι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου σε ενιαίο μπλοκ και ότι ο λαός πρέπει να απαντήσει συγκροτώντας το δικό του στρατόπεδο, τη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει πλώρη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και των δυνάμεων που το υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ